Voetbal 4de provinciale B Wambeek Ternat B - Mazenzele Opwijk B 4-1

Jaimie Van Der Kelen velt met Wambeek Ternat B het nog ongeslagen Mazenzele Opwijk B: “Dit geeft onze titelambities een boost”

Dolle vreugde in de kleedkamer van Wambeek Ternat B.© EBM

Spannend, heel spannend, anders valt de strijd om de titel niet te beschrijven. Vijf teams kamperen op een zakdoek en de kloof tussen de nieuwe leider Leeuwkens Teralfene B en de nummer vijf, Mazenzele Opwijk B, bedraagt amper twee punten.

Het voorbije weekend werden twee topaffiches afgewerkt. Leider Den Boskant Peizegem werd in Teralfene van zijn voetstuk gehaald (1-0) en Wambeek Ternat B klopte het nog ongeslagen Mazenzele Opwijk B met 4-1. Merchtem United, EMO B en Wambeek Ternat B tellen alle drie 55 punten en daarvan is Wambeek Ternat B, met één match minder, virtueel koploper.

Straffe serie

Nog geen leidersplaats dus, maar toch werd bij Wambeek Ternat een feestje gebouwd na de overwinning tegen Mazenzele Opwijk B. Aanvoerder Jaimie Van Der Kelen (26) scoorde zelf niet, maar zag zijn team al in de tweede minuut op voorsprong klimmen. “Ideaal voor ons, want EMO had de voorbije matchen ook nog maar 9 goals binnen gekregen. We namen de partij meteen in handen en voor de pauze deden we er nog twee treffers bij. Dat stond in schril contrast met onze vorige matchen waarin de afwerking het liet afweten”, vertelt Van Der Kelen. “Na de pauze verwachtten we een offensief van de bezoekers, maar dat viel al bij al mee. We gaven weinig weg en op counter maakten we ook nog een vierde doelpunt. Dit was een verdiende zege, zonder meer. Het is ook niet zo dat verschillende spelers van de A-ploeg bij ons op het veld stonden, enkel doelman Tibo Geerts is de doublure in eerste provinciale.”

“We zijn nu aan 25 op 27 toe, een straffe serie”, zegt de vrachtwagenchauffeur uit Roosdaal. “Dit heeft onze titelambities een boost gegeven en we gaan daar ook volop voor, nu we er zo kortbij zijn. Er zitten in de vijf resterende matchen echter nog een paar lastige brokken. Er is de partij tegen Leeuwkens Teralfene B en op de slotdag moeten we naar Den Boskant Peizegem.”

Van Der Kelen zit al van kleinsaf bij de club. “Bij Borchtlombeek proefde ik eens een jaartje van de A-ploeg in derde provinciale, maar hier heb ik het best naar mijn zin. Het is een toffe bende. Rond een vijf ervaren spelers hangt een jonge groep. Het klikt gewoon goed en niet alleen op maar ook rond het veld”, besluit de aanvoerder.

Aangeboden door onze partners