Inbrekers veroordeeld tot zware straffen ondanks halsbrekende ontsnappingspogingen

© BELGA

Anderlecht/Vlezenbeek -

Drie Albanezen die meer dan dertig inbraken hebben gepleegd in onze regio zijn veroordeeld tot celstraffen van 3 tot 5 jaar. De arrestatie van twee van de drie verdachten had heel wat voeten in de aarde. Zo was een van hen bij een achtervolging uit een rijdende wagen gesprongen en raakte de tweede man zwaargewond toen hij bij zijn vluchtpoging enkele meters naar beneden sprong aan het CORA-warenhuis in Anderlecht.

Chris Verhaeghe

Op 29 januari van vorig jaar controleerde de lokale politie van de zone Zennevallei (Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw) een wagen met Franse nummerplaten aan de Postweg in Vlezenbeek. Verschillende buurtbewoners hadden melding gemaakt van inbraken, waarop een patrouille de omgeving doorzocht.

De bestuurder van het voertuig sloeg op de vlucht en het kwam tot een achtervolging. Een man die op de achterbank zat, sprong uit het rijdende voertuig en kon nadien worden opgepakt. De achtervolging ging intussen verder en de politie slaagde er in de Audi A4 klem te rijden ter hoogte op het bovengrondse parkeerterrein van het CORA-warenhuis in Anderlecht.”

De twee inzittenden sloegen te voet op de vlucht, maar een van hen raakte zwaargewond toen hij enkele meters naar beneden sprong om te ontsnappen aan de politiemensen. De man kon worden opgepakt. De derde verdachte kon nadien enkel nog geïdentificeerd worden en is voorlopig spoorloos. Uit het onderzoek bleek dat het drietal betrokken zou zijn geweest bij minstens 36 inbraken in de rand rond Brussel, Brussel en Waals-Brabant.

De man die kon ontkomen werd maandag bij verstek veroordeeld tot 5 jaar cel. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding. Zijn twee kompanen die wel konden worden ingerekend, kregen gevangenisstraffen van 36 en 40 maanden opgelegd.

Aangeboden door onze partners