Gerenoveerde home Van Gysel officieel ingehuldigd

Na twee jaar renovatiewerken is de Home Van Gysel officieel ingehuldigd.© if

Meise -

Nu de renovatiewerken van het home Jan van Gysel helemaal zijn afgerond en de bewoners hun intrek hebben genomen, organiseerde het gemeentebestuur van Meise een officiële inhuldiging van de home.

Joris Herpol

In de home Van Gysel wonen mensen die het financieel niet gemakkelijk hebben. Ze kunnen er nu terecht in vijftien gerenoveerde studio’s.

“De renovatie van het home Jan Van Gysel duurde twee jaar, langer dan voorzien, maar het resultaat mag er zijn”, zegt schepen van Sociale Zaken Ann Van den Broeck (N-VA). “Bij de verbouwing was er naast het esthetische ook veel aandacht voor het ecologische. De studio’s op de gelijkvloerse verdieping zijn ook rolstoeltoegankelijk.”

Noodzakelijk

“Een grondige renovatie was noodzakelijk”, vult burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) aan. “De flatjes werden ook vergroot. We zijn gegaan voor comfortabele flats, met voldoende natuurlijke lichtinval en een eigen terras. Ook de voortuin werd opnieuw aangelegd. We zijn trots op het resultaat, het is hier nu voor iedereen heel aangenaam vertoeven.”

Intussen zijn alle flatjes bewoond. Belangrijk is dat de bewoners zelfstandig kunnen wonen. Via de sociale dienst van het gemeentebestuur van Meise kunnen bewoners die nood aan ondersteuning hebben, een beroep doen op thuiszorgdiensten van lokaal bestuur Meise of van andere instanties.

Aangeboden door onze partners