Krachtbal 1ste nationale KBC Sint-Michiels

Honger van KBC Sint-Michiels is nog niet gestild na titel: “We gaan voluit voor de dubbel”

T1 Paul Vanheerentals loodste Sint-Michiels naar de titel.© Jan Vanhecke

De nieuwe krachtbalkampioen in eerste nationale is bekend. KBC Sint-Michiels volgde KRB Jabbeke op na een eenvoudige 24-15-zege tegen Beitem. De kersverse kampioen mikt nu vol op de dubbel.

Jan Vanhecke

“Twee weken geleden omzeilden we de moeilijkste klip, want we wonnen toen van rechtstreekse concurrent Male”, aldus kapitein Hannes Timmerman. “Tegen Beitem ontbrak mijn broer Siebe, maar Robin Grieve verving hem heel goed. Het feit dat we een heel sterke bank hebben, is de sterkte van ons team. Ons spel was wat minder, maar de felle regen zat daar ook wel voor iets tussen. De voorbije seizoenen zouden we meer problemen gehad hebben om zo’n wedstrijden te winnen, maar ons team heeft intussen aan ervaring gewonnen. Zo kunnen we nu op drie speeldagen van het einde de titel al vieren. Ik denk dat we aan ons beste seizoen ooit bezig zijn.”

T1 Paul Vanheerentals keerde na een paar sabbatjaren terug en kon ook rekenen op T2 Nathalie Lievens, meervoudig speelster van het jaar. “Dit duo kent ons door en door, zodat onze trainers maar al te goed weten wat onze sterke en zwakke punten zijn”, vervolgde Hannes Timmerman. “Op training wordt de lat heel hoog gelegd. Onze beloften staan op een gedeelde eerste plaats, terwijl ons tweede team op kop staat in de tweede afdeling. Die ruime kern geeft onze club heel wat mogelijkheden. We blijven ook heel gedreven.”

Sint-Michiels veroverde de titel dankzij een 24-15-zege tegen Beitem.© Jan Vanhecke

“Nu mogen we even de teugels vieren, maar we hebben nog honger naar meer”, besluit de aanvoerder. “De bekercompetitie werd dit jaar in een nieuw format gegoten. Zo moeten wij het nu in de achtste finales opnemen tegen Assebroek, waartegen we het altijd moeilijk hebben. Aan ons om de focus te behouden, want de dubbel is echt wel ons volgende target. Bij het begin van het seizoen had ons trainersduo een duidelijk doel waarbij de titel prioritair was, maar in ons achterhoofd wilden we natuurlijk meer. Aan ons om nu tijdens de komende wedstrijden te bevestigen, want we starten opnieuw van nul en iedereen wil van ons winnen.”

Aangeboden door onze partners