Beestig mooi: metersgrote muurschildering zet dierenartspraktijk in de verf

Scherpenheuvel-Zichem -

Aan de gevel van dierenartsenpraktijk Beestig in Scherpenheuvel kan je vanaf nu een muurschildering van een hond en een kat bewonderen. Het is een creatie van Lars Van Cauwenbergh, die vlakbij woont.

Luc Weyens

“In 2013 opende ik deze dierenartsenpraktijk in een voormalige bakkerij aan het kruispunt van de Mannenberg met de Oude Tiensebaan”, vertelt dierenarts Laura De Houwer. “Nu, tien jaar later, leek me de tijd rijp om de gevel een make-over te geven. De muur leent zich uitstekend voor een creatie in streetart. Geen betere figuur daarvoor dan Lars Van Cauwenbergh, alias Tuzq. Hij woont op enkele honderden meters en is bekend van verschillende murals, onder andere de bekende vos aan zaal Concordia in Testelt, waarmee hij in 2021 werd bekroond met de prijs voor beste streetart van België.”

14 vierkante meter

De mural is twee meter hoog en zeven meter breed, een oppervlakte dus van veertien vierkante meter. De schildering stelt een hond en een kat voor. “Dat zijn ook de twee dieren die hier het meest worden behandeld”, vertelt Laura. (Lees verder onder de foto)

“Dieren spreken me heel erg aan”, zegt Lars Van Cauwenbergh.© lwh

“Voor de keuze van de creatie hebben we wat overleg gepleegd. Van de drie voorgestelde ontwerpen is dit ook de keuze van mijn voorkeur”, vult Lars aan. “De hond en de kat komen volledig uit mijn verbeelding. Dieren spreken me wel erg aan, omdat je daarin heel veel van jezelf kan leggen. De plaats hier ligt me nog meer aan het hart. Ik kom hier bijna elke dag voorbij.”

Toeterende chauffeurs

Met claxonneren toonden vele voorbij rijdende chauffeurs hun bijval voor de muurschildering. Laura wil de hoek nog verder verfraaien. “In het voorjaar wordt de parking aangepakt. De betonnen blokken verdwijnen en er komt een omheining. Dat is properder, mooier en vooral veiliger voor baasjes en hun dieren. Baasjes moeten zo geen schrik meer hebben dat hun dier gaat lopen”, besluit Laura.

Aangeboden door onze partners