Voetbal 2de afdeling VV A KVK Westhoek

Week voor match tegen zijn nieuwe club staat Gilles Vercruysse plots weer in doel bij KVK Westhoek: “In voetbal kan alles”

Gilles Vercruysse verving Erpe-Mere de geblesseerde Maxence Dannel.© Bart Vandenbroucke

KVK Westhoek won zondag de match die het absoluut moest winnen: 2-3 bij rode lantaarn Erpe-Mere. Niet Maxence Dannel - zoals aangegeven op het wedstrijdblad - stond in doel bij de Ieperlingen, maar wel Gilles Vercruysse. Na negen matchen op de bank keerde de doelman, die volgend seizoen voor de komende tegenstander Dikkelvenne uitkomt, verrassend terug. “In voetbal kan alles.”

Koen Verdruye

Ook een voetballeven neemt soms rare wendingen. Vraag het maar aan Gilles Vercruysse (24). Hij won vorige zomer de concurrentiestrijd van de Fransman Maxence Dannel en begon het seizoen als eerste doelman. Een vervelende schouderblessure doorprikte plots de droom. Rond de jaarwisseling kreeg Vercruysse na een zware nederlaag plots nog een nieuwe kans. Hij haalde het nieuws met zijn ultieme stunt door te scoren tegen Jong Cercle, maar Vercruysse vloog na vijf matchen weer uit de ploeg. De doelman koos eieren voor zijn geld en tekende intussen voor Dikkelvenne. “Ik moet vertrouwen voelen en ervaren dat men mij er echt graag bij wil. Bij Westhoek was dat niet het geval, bij Dikkelvenne wel. En dus was het niet moeilijk om de beslissing te nemen en na een jaar alweer te vertrekken.”

Die beslissing nam ook Maxence Dannel, die zelfs naar grote concurrent Gullegem. Maar na Bruno Debo blijft ook zijn opvolger en nieuwe trainer Bram Lucker de voorkeur geven aan Dannel. “Ik begrijp dat, hoewel niemand graag op de bank zit”, geeft Vercruysse toe. “Maar Max doet het goed. Je kon hem ook niks verwijten de afgelopen weken, maar donderdag kreeg hij plots last aan de rug. Tijdens de opwarming in Erpe-Mere voelde hij nog steeds iets en moest ik alsnog starten. Helemaal onvoorbereid was ik niet, want de trainer had gezegd dat ik mij klaar moest houden.”

Vercruysse slikte al vrij vroeg een tegentreffer waarbij hij gedeeltelijk schuldig pleitte. “Het was op een corner die we verkeerd hadden ingeschat. Het was zeker geen blunder, maar ik had daar wel meer kunnen doen. Gelukkig konden we snel tegenscoren en na de rust 1-3 uitlopen”, aldus Vercruysse, die zich nadien nog één keer gewonnen moest geven. “Een bal vanop 25 meter die los de kruising werd ingejaagd.”

Motivator Lucker

Hoe dan ook, Westhoek pakte drie belangrijke punten en mag weer hoop op het behoud koesteren. “We staan nog nergens, maar ons programma oogt wel iets makkelijker dan dat van de concurrentie”, merkte de doelman al op. “Maar goed, elke match moet worden gespeeld.”

De eerstvolgende match is zaterdag thuis tegen Dikkelvenne, de toekomstige ploeg van Vercruysse. “Ik ga ervan uit dat Max fit zal zijn en gewoon zal spelen. Nogmaals, hij was goed bezig, maar als men mij nodig heeft, sta ik er met plezier. Ik mag dan straks wel vertrekken, ik wil deze ploeg graag in tweede houden. Voor de club, maar ook voor de premie. En voor de trainer, want Bram Lucker levert hier goed werk. Hij is een sterke motivator en is streng maar correct. Bijna iedereen mag dan wel de club verlaten na dit seizoen, ik heb niet het gevoel dat men er met de pet naar gooit.”

Aangeboden door onze partners