Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

Tumult in de bestuurskamer van KSC Dikkelvenne: “Ik laat geen club achter met financiële problemen”

Voorzitter Geert Gevaert (links) stopt aan het einde van het seizoen, terwijl sportief manager Pieter De Potter er al meteen de brui aan geeft.© Geert De Rycke

Dikkelvenne -

KSC Dikkelvenne verloor met 1-3 van KFC Merelbeke, maar dat was maar een kanttekening aan de Hofkouter. Dat voorzitter Geert Gevaert eind dit seizoen stopt en sportief manager Pieter De Potter er al meteen de stekker uittrekt, roept vragen op. Wat is er aan de hand? We polsten de voorzitter, de sportief manager, coach Lieven Gevaert en aanvoerder Marco Verheuge, die zaterdag zijn honderdste wedstrijd op rij speelde, maar er weinig plezier aan beleefde.

Freddy De Geest

Was ik een vlieg, dan had ik me verstopt in de bestuurskamer van Dikkelvenne toen de raad van bestuur vergaderde. Nu blijft het bij gissen, roddels filteren en weergeven wat mensen van goede wil kwijt willen. “Laat me heel duidelijk zijn: dit is geen vlucht. Ik laat geen club achter met financiële problemen”, vertelt Geert Gevaert. “Voor mezelf heb ik uitgemaakt dat zestien jaar voorzitterschap volstaat. Mijn engagement naar deze club (Geert Gevaert nam over van zijn vader Marc, red.) staat al dertig jaar als een paal boven water. Ik ben gelukkig dat mijn vrouw me altijd voor de volle honderd procent heeft gesteund en ook mijn kinderen de club genegen waren en zijn. Ik verdwijn niet van het toneel en zal beschikbaar blijven als medewerker bij tal van evenementen. Ik wil nu ook tijd maken voor andere dingen. De kans dat ik een tweede leven heb, is klein. Deze club en mijn VDK-kantoor zorgden ervoor dat de meeste dagen te kort waren om te kunnen doen wat ik wilde doen. Er zijn met de club goede afspraken gemaakt. Dikkelvenne beschikt over een stevige fundering. Taken moeten anders ingevuld worden, maar dat zal lukken”, zegt Geert Gevaert met veel overtuiging.

Fier op stek in linkerkolom

Het vertrek van sportief manager Pieter De Potter loskoppelen van het stoppen van de voorzitter is moeilijk, maar is blijkbaar niet de reden van de breuk. “Ik speelde al een tijd met de gedachte om te stoppen”, verrast Pieter De Potter, die nog bezig was om Sami Djadi (KVV Zelzate) naar de Hofkouter te lokken. “Stoppen op een hoogtepunt is mooi. Meer kon ik er niet uithalen met het bescheiden budget waarover ik beschik. We hebben een vaste stek in de linkerkolom en daar ben ik fier op. Stoppen bij Dikkelvenne betekent niet dat ik al uitkijk naar een andere uitdaging.”

“We begonnen redelijk aan de match, maar gaven te gemakkelijk doelpunten weg”, blikt trainer Lieven Gevaert terug op de derbynederlaag tegen KFC Merelbeke. “We waren geen 100 procent en dan kunnen we van veel ploegen verliezen. Onze prestatie moet je loskoppelen van de turbulentie in de bestuurskamer. We zijn geïnformeerd door de voorzitter en de leden van de raad van bestuur. Er gaat niets veranderen aan de manier van werken.”

Honderd officiële matchen

Feestvarken Marco Verheuge, die honderd officiële matchen na elkaar speelde, had weinig redenen om de feestneus op te zetten. “We wilden als spelers een signaal uitsturen dat we alles willen geven voor deze mooie club na wat er de voorbije week gebeurde. We gaan de voorzitter heel hard missen. Zijn engagement voor deze club is moeilijk te evenaren. We hebben de garantie gekregen dat alles bij het oude blijft. We hebben een goed gevoel overgehouden aan het gesprek met het bestuur”, sust de aanvoerder de gemoederen.

Aangeboden door onze partners