Jos Appelmans stopt na 21 jaar als voorzitter van Halattraction: “Carnaval is veel groter geworden”

Jos Appelmans bouwde op Krottenmaandag nog een laatste feestje op de Grote Markt.© idh

Halle -

Vorig jaar tijdens het carnavalsweekend kondigde Jos Appelmans (73) aan dat 2022 zijn laatste carnaval als voorzitter van Halattraction zou zijn. Maar hij deed er uiteindelijk toch nog een jaartje bij. Nu is het dan toch zover en geeft Jos zijn allerlaatste speech als voorzitter.

Ingrid Depraetere

“Het klopt dat ik vorig jaar klaar stond om mijn allerlaatste carnaval als voorzitter van Halattraction mee te maken. Ik heb dat toen ook op het podium verkondigd”, zegt Jos Appelmans. “Maar uiteindelijk bleek dat de ploeg nog niet helemaal klaar was voor mijn vertrek. Daarom heb ik toen een toegift gedaan en gezegd dat ik er nog een allerlaatste jaar zou bij doen. Ondertussen is het team er wel klaar voor. Na carnaval organiseren we een voorzittersverkiezing en wordt de nieuwe voorzitter gekozen.”

Jos Appelmans is al 23 jaar actief in Halattraction. De rol van voorzitter nam hij over in 2002 van Roland Lauwers. Alhoewel Halattraction al in 1905 werd opgericht door enkele handelaars die via het carnaval Halle wilden promoten, is Jos Appelmans na Edmond Demesmaeker, Pierre Debrouwer en Roland Lauwers nog maar de vierde voorzitter van de vereniging.

Grootste feest van regio

“Ik ben heel blij met het parcours dat ik heb kunnen rijden. We hebben carnaval Halle groter en kwaliteitsvoller gemaakt. Vooral op het vlak van veiligheid is alles heel sterk geprofessionaliseerd. Vergeet niet dat wij ook maar een vzw van vrijwilligers zijn die het grootste feest in de regio organiseren”, zegt Jos Appelmans.

Toch wil Jos Appelmans er nog niet helemaal mee stoppen. “Ik blijf wel actief in Halattraction en zal mijn opvolgers met raad en daad op de achtergrond steunen.”

Aangeboden door onze partners