Grootschalige veiligheidsoefening in winkelcentrum brengt nood- en interventiediensten samen

Verschillende nood- en interventiediensten kwamen samen aan het Basilix Shopping Center.© Safe.brussels

Sint-Agatha-Berchem -

Afgelopen zondag werd in het Basilix Shopping Center in Sint-Agatha-Berchem een grootschalige oefening georganiseerd. Die bracht de verschillende nood- en interventiediensten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen. “Het is een effectieve manier om het vermogen van onze politiezone om op crisissen te reageren, te verbeteren.“

Amaury Michaux

Enkele tientallen hulpverleners en figuranten, brandweerlieden, politieagenten, artsen, militairen en medewerkers van de regionale autoriteiten werden zondag ingezet om de interventieprocedures en samenwerking tussen de hulpdiensten te testen in het Basilix Shopping Center. Door gewapende en gewelddadige gebeurtenissen te simuleren, die uitmondden in een gijzeling met aanwezigheid van explosieven, kon in het evoluerende scenario de hele namiddag de samenwerking en de coördinatie tussen de verschillende diensten op operationeel niveau en binnen een commandopost worden getest.

“Als burgemeester en hoofd van de politiezone Brussel-West is de veiligheid van onze burgers een van mijn topprioriteiten”, vertelt Christian Lamouline (LB), burgemeester van Sint-Agatha-Berchem. “Ik ben dan ook zeer verheugd dat Sint-Agatha-Berchem de eerste regionale veldoefening in een winkelcentrum heeft georganiseerd. Het is een effectieve manier om het vermogen van onze politiezone om op crisissen te reageren, te verbeteren.”

Aangeboden door onze partners