Appartementen Groendreef gerenoveerd

Het gemeentebestuur van Kluisbergen met de huurders en een delegatie van de bouwmaatschappij.© Christophe T'Kindt

Kluisbergen -

De eerste fase van het renovatieproject in de Groendreef in Kluisbergen is voltooid. De huurders hebben hun intrek genomen in de vernieuwde appartementen.

Peter Malaise

Aan de voet van de Oude Kwaremont realiseerde De Nieuwe Haard van Ronse vele jaren geleden sociale huurappartementen. Die waren aan renovatie toe. “De appartementen voldoen nu aan de huidige normen”, zegt Jeanique Van Den Heede, directeur van Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen. “Kwaliteitsvol wonen staat bij ons zeer hoog aangeschreven, net als een goede communicatie met de huurders.”

In de eerste fase werden 13 huurappartementen afgewerkt. De volgende fase betreft 12 huurappartementen. “De Groendreef is een mooi project, prachtig gelegen met zicht op de Oude Kwaremont”, zegt voorzitter Stefaan Vercamer. “Fase twee wordt voorzien met een doorkijk onder het gebouw, zodat de omgeving zicht krijgt op de natuur en het landschap. Er is hier een mooi zicht op Paddenbroek, een restant van de oude ijstijdvallei van de Schelde. Op termijn plant de gemeente een doorsteek naar dit wandelgebied.”

Het totaalbedrag voor de renovatie is 4 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners