Eerste rommelmarkt valt meteen in het water: stad ‘vergeet’ parkeerverbod op Rooseveltplein

Stad Vilvoorde organiseert dit jaar in totaal 18 rommelmarkten. De eerste viel dus in het water.© Stad Vilvoorde

Vilvoorde -

De eerste rommelmarkt van het jaar, die zondag voorzien was op de parking aan de Rooseveltlaan, is meteen in het water gevallen. Zaterdag werd het event door de stad op het laatste nippertje geannuleerd ‘wegens onvoorziene omstandigheden’. Dat bleek een vergetelheid te zijn waardoor er niet tijdig een parkeerverbod was voorzien.

Dimitri Berlanger

Veel standhouders moesten hun vaak al uitgesorteerde en klaargezette spullen opnieuw helemaal uitladen. Anderen hadden het last minute bericht niet gezien en stonden zondag - tot hun grote ergernis – voor een voldongen feit en moesten onverrichter zake huiswaarts keren.

“Het ging om een intern communicatieprobleem, waardoor de borden voor het parkeerverbod niet tijdig werden geplaatst”, legt bevoegd schepen Didier Cortois (Open VLD) uit. “Aangezien de omwonenden van de Rooseveltlaan momenteel al voldoende moeite en inspanningen leveren om bijvoorbeeld tijdens de marktmomenten hun wagens elders te gaan plaatsen was het niet opportuun om hen dit nu ook nog eens op het allerlaatste moment aan te doen.”

Komende zondag 26 maart gaat de rommelmarkt wel gewoon door van 8 tot 12 uur.

Aangeboden door onze partners