Peperdure fiets van Jef op klaarlichte dag gestolen aan station: “Hij zat vast met twee sloten”

Een voorbeeld van een elektrische fiets van Scott (links) en Jef Willem.© RR, Fred Debrock

GENT -

Een dubbel slot en klaarlichte dag: het hield dieven niet tegen om de elektrische fiets van de Gentse podcastmaker en dj Jef Willem te stelen. “Dan doe je alles volgens de regels en stelen ze die toch”, zegt hij gefrustreerd. “Het was er eentje van duizenden euro’s.”

Laura Moens

“Ik wou dat ik er een les uit kon trekken, maar mijn fiets hing met twee sloten aan een fietsenrek vast. Meer kon ik toch niet doen?”, vraagt Jef Willem zich af. De dj – onder de artiestennaam Eagl – en podcastmaker – bekend van het platform Onbespreekbaar – parkeerde zaterdag zijn fiets bij het station Gent-Sint-Pieters.

Toen hij later die dag van Hasselt terug in Gent aankwam, stond hij voor een onaangename verrassing. “Mijn fiets was weg. Op klaarlichte dag gestolen”, zucht Willem.

Zijn fiets was een elektrisch model van het Amerikaanse merk Scott, in het blauw en met een kostprijs van een paar duizend euro. “Ik weet zelfs niet hoe ze mijn sloten hebben losgekregen. Met een slijpschijf misschien?”

Op de plek waar zijn tweewieler werd gestolen, staan jammer genoeg geen camera’s. “Ik denk niet dat ik mijn fiets nog zal terugzien”, zegt Willem. “Ik kreeg als reactie dat ik mijn fiets beter niet bij het station had gezet. Maar waar kan je die op den duur wél nog plaatsen? Alsof het de schuld is van de eigenaar.”

Wie de gestolen fiets van Jef Willem heeft gezien, kan contact opnemen via Instagram.

Fietsdieven betrapt

Agenten van de Gentse politie hebben maandagmiddag drie vermoedelijke fietsdieven op heterdaad kunnen betrappen. Dat bevestigt woordvoerder Matto Langeraert. De drie waren aan het prutsen aan een fiets in het Bijgaardepark in Sint-Amandsberg, maar werden gezien door een bewoner uit de buurt. Die belde meteen de politie, waarop de agenten de drie konden inrekenen. Ze worden verhoord, mogelijk volgt er nog een huiszoeking.

Aangeboden door onze partners