Arbeiders raken gewond nadat muur instort tijdens renovatiewerken

© google

Lier -

Bij renovatiewerken in een woning in de Blokstraat in Lier zijn maandagnamiddag drie arbeiders gewond geraakt. Een muur op de zolder begaf het deels door de werken en stortte in. Er wordt nu onderzocht wat precies is misgelopen.

Theo Derkinderen

Arbeiders waren maandagnamiddag volop aan de slag in de woning in de Blokstraat. Kort voor halfdrie liep iets mis en begaf een binnenmuur van de zolder het. Eerder was het dak van het huis door een aannemer al weggehaald.

Brokstukken van de muur kwamen op drie arbeiders terecht. Zij raakten alle drie gewond. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten waren alle slachtoffers al van onder het puin. De brandweer evacueerde de slachtoffers naar buiten.

Veel pijn

Iedereen bleek bij bewustzijn te zijn, maar een van de slachtoffers klaagde over veel pijn. Hij liep vermoedelijk een breuk aan de enkel op. Hij en de twee anderen, die er met lichtere verwondingen van afkwamen, werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

“Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is voorlopig niet duidelijk en zal verder worden onderzocht”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

Tijdens de interventie van de brandweer en medische diensten werd de Blokstraat afgesloten voor het verkeer. Na drie kwartier werd de straat weer vrijgegeven. tdk

Aangeboden door onze partners