Voetbal 3de provinciale B Eendracht Machelen-aan-de-Leie

Extra jaartje in derde provinciale wenkt voor Kristof De Rho en Eendracht Machelen-aan-de-Leie: “We zijn op dit moment niet klaar om de stap naar tweede te zetten”

Nu al promoveren zou slecht uitdraaien voor Eendracht Machelen-aan-de-Leie: “Men moet niet proberen te lopen wanneer men nauwelijks kan stappen. Het bestuur deelt die visie”, aldus coach Kristof De Rho.© Marc Van Hecke

Eendracht Machelen-aan-de-Leie mag zijn titeldromen opbergen. De nummer vijf uit de rangschikking verloor op eigen veld de topper tegen leider FC Gavere-Asper met 1-2. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu al acht punten. Kristof De Rho, de coach van Eendracht Machelen, was op uitzondering van het eerste kwartier tevreden over de prestatie van zijn ploeg.

Johan Polet

“We gingen niet goed van start”, weet De Rho. “We waren in de aanvangsfase niet wakker en waren niet scherp genoeg in de duels. Het gevolg was dat we na doelpunten van Dieter De Mulder en Stijn Moerman tegen een vroege 0-2-achterstand aankeken. We maakten op het halfuur via een doelpunt op een vrije trap van Abdelhakim Arbouchi de aansluitingstreffer. We bleven ook in de tweede helft in onze kansen geloven. We schiepen enkele kansjes om gelijk te maken, maar misten een dosis geluk om een puntje in de wacht te slepen. De bezoekers hadden met onder meer Abdallah Bouchaala, Stijn Moerman, Ken Casieris en Dieter De Mulder (ex-speler van Eendracht Machelen, red.) veel meer maturiteit en ervaring in hun ploeg. Zij straften iedere aarzeling of foutje bij ons genadeloos af.”

Bouwen aan nieuwe ploeg

“We moeten realistisch zijn”, predikt De Rho rust. “Bij winst bleven we meedraaien in de titelstrijd, maar nu doen we bovenin de rangschikking niet meer mee. Dat is geen ramp, want we overtreffen nu al onze stoutste verwachtingen. Het was niet ons doel om voor de titel mee te strijden. Dat is bij Eendracht Machelen nooit een item geweest. Ik denk dat het voor de eerste plaats een duel tussen VC Nazareth-Eke en FC Gavere-Asper wordt. Ik ben hier halfweg vorig seizoen toegekomen en kon de degradatie uit tweede provinciale niet meer afwenden. We zijn dit seizoen met veel jonge spelers aan een nieuwe ploeg beginnen bouwen. Dat vraag veel tijd en geduld, maar we zitten op de juiste weg.”

“We zijn door het winnen van de eerste periodetitel al verzekerd van deelname aan de eindronde, maar liggen daar niet wakker van. We zijn op dit moment niet klaar om de stap naar tweede provinciale te zetten. We dreigen bij een promotie onmiddellijk tegen de degradatie te moeten vechten. We willen binnen de twee jaar onze verloren plaats in tweede heroveren en daar uitgroeien tot een vaste waarde. Men moet niet proberen te lopen wanneer men nauwelijks kan stappen. Het bestuur deelt die visie. Het wordt al geen sinecure om volgend seizoen onze huidige goede prestaties te herhalen en te bevestigen.”

Aangeboden door onze partners