Voetbal 4de provinciale B VV 9000 Gent

Cedric Schatteman droomt opnieuw van promotie met VV 9000 Gent: “Ik eet mijn beide voetbalschoenen op indien we nog naast een eindrondeticket grijpen”

Cedric Schatteman weet dat de sfeer bij VV 9000 Gent top is: “De resultaten zijn hieraan ondergeschikt. Niemand haakt bij ons af om bij een andere club te gaan voetballen.”© Nic Declercq

VV 9000 Gent lijkt goed op weg om een eindrondeticket te behalen. De ploeg van het trainersduo Leo Maet en Olivier Giot won de thuiswedstrijd tegen Eendracht Vinkt met 3-1 en verstevigde haar vierde plaats in de rangschikking. De 32-jarige Cedric Schatteman scoorde zijn negende competitiedoelpunt en droomt van promotie naar derde provinciale.

Johan Polet

“Wij klommen na een kwartier op voorsprong via een doelpunt van Alexander Ryckaert”, weet Schatteman. “De bezoekers hielden in een evenwichtige eerste helft gelijke tred en lukten rond het halfuur de gelijkmaker. Wij namen na de rust het heft in handen en stoomden door naar een verdiende zege. Laurent Delbeke trapte ons op het uur op een 2-1-voorsprong. Ik legde in de slotfase de eindstand vast. We bevestigden dat wij in een goede flow zitten want het was de zesde zege op een rij. We trekken aanstaande zaterdag naar HT Zwijnaarde B dat haar wedstrijden ook op het kunstgrasveld van het Gentse Storyplein afwerkt. Het is dus voor ons een halve thuismatch. We mikken op een zevende opeenvolgende overwinning. Bij winst zijn we zo goed als zeker van deelname aan de eindronde.”

“Wij waren met titelambities aan deze campagne begonnen, maar moesten al in de heenronde de rol lossen. Vooreerst zijn Zevergem Sportief en Sparta Petegem B twee sterke teams met veel voetballend vermogen. Zij zullen niet toevallig onder elkaar uitmaken wie de titel op zak zal stoppen. Wij hebben dit seizoen veel geroteerd, wat geen goede zaak voor de automatismen was. Wij hebben geen vaste typeploeg. Iedereen van onze groep krijgt voldoende speelminuten. Alle bankzitters mogen in iedere wedstrijd na ongeveer een uur invallen. We zijn intussen allemaal iets beter op elkaar ingespeeld, waardoor onze resultaten in de voorbije weken crescendo gingen.”

Stevig blok op en naast het veld

“We mogen op vijf speeldagen van het einde van de reguliere competitie ons eindrondeticket niet meer uit handen geven”, zegt Schatteman. “In het andere geval eet ik mijn beide voetbalschoenen op. Iedereen ligt erop gebrand om een stap hogerop te zetten. We zijn in ons zesjarig bestaan één jaar in derde provinciale uitgekomen. We strandden toen op één punt van het behoud. We verloren vorig seizoen in de eindronde van SK Vinderhoute, wat een grote teleurstelling was. We zijn nu beter gewapend om hogerop te gaan. Er zal aan onze filosofie niets veranderen. Wij zijn een hechte groep vrienden die op en naast het veld een stevig blok vormen. De resultaten zijn hieraan ondergeschikt. Niemand haakt bij ons af om bij een andere club te gaan voetballen. Ik ben vanaf de opstart van VV.9000 Gent lid van deze club nadat ik bij Sparta Ursel voetbalde.”

Aangeboden door onze partners