Voetbal 3de afdeling VV B Olympia Wijgmaal

Vorige week kreeg hij nog zes goals om de oren, nu houdt jonge Wijgmaal-doelman Thomas Willems de netten schoon: “Ik ben redelijk rustig gebleven”

Thomas Willems. “Na die onterechte nederlagen van de voorbije weken smaakte dit enorm zuur.”© Vel

Thomas Willems stond voor de tweede match op rij onder de lat bij Olympia Wijgmaal. In het Limburgse Schoonbeek-Beverst liet de doelman uit Herent voor het eerst een clean sheet noteren. Geen sinecure een week nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Houtvenne zes goals om de oren had gekregen.

Stefan Van de Weyer

Willems begon te voetballen op zijn zevende bij KFC Herent, op zijn tiende verkaste hij naar de elitejeugd van OH Leuven. Hij verbleef er tot 2020 en is nu toe aan zijn derde seizoen bij Olympia Wijgmaal. Hij begon bij de U19 en mocht al snel overgaan naar de beloften. Al op het einde van zijn eerste seizoen trainde hij mee met de eerste ploeg.

“Ondanks die tegendoelpunten tegen Houtvenne ben ik redelijk rustig gebleven”, zegt Willems. “Ook op Schoonbeek-Beverst ondervond ik allerminst stress. Ik wou doen wat de sportieve staf van me verwachtte. In de heenronde verloren we onterecht van dit Schoonbeek-Beverst. We brachten toen het betere spel, maar konden dat niet in een goed resultaat omzetten. We hadden ginds zeker iets recht te zetten.”

“Ik kreeg niet al te veel werk op te knappen. In de eerste helft moest ik enkele ballen weg boksen en moest ik enkele keren meespelen met de voeten. Ik moest uiteraard geconcentreerd blijven, dat is een onderdeel van de job. Op basis van de eerste helft kwamen we terecht via een goal van Jitse Dupont, iets voor het half uur. We hebben weinig weggeven en kwamen en voetbalden het best. In de tweede helft poogde de thuisploeg ons vast te zetten en hoog te drukken. Gelukkig wisten we daar raad mee”, vertelt de prille twintiger.

“Onze vorige zege dateerde al van midden december zodat dit succes dubbel zo goed smaakte. We snakten er enorm naar na al die onterechte nederlagen van de voorbije periode. Voortaan moeten we wekelijks punten sprokkelen, te beginnen zondag thuis tegen Sint-Lenaarts. We gaan onze volgende tegenstander zeker niet onderschatten, maar we geloven vol in onze slaagkansen.”

Aangeboden door onze partners