Rally VAS Short Rally van Moorslede

Nick Degryse wint voor derde keer op rij en voor tweede keer naast Melissa Debackere de rally in ‘zijn’ Moorslede: “Wat een ontlading”

Melissa Debackere en Nick Degryse gingen in de slotronde nog voorbij Vincent Verschueren.© Marnix Goemaere

Melissa Debackere klopte Vincent Verschueren voor de tweede keer op rij in de Short Rally van Moorslede na een ware secondenstrijd. Gelegenheidscopiloot Nick Degryse leidde de Anzegemse naar een vierde recordzege in ‘zijn’ Moorslede.

Jeroen D'hulster

Nick Degryse raakte via zijn hobby als rallyfotograaf met de andere kant van de sport in aanraking. “Als bedanking voor een foto mocht ik eens mee op een test”, zegt de 34-jarige Moorsledenaar. “Op die manier ontstond het idee om zelf eens mee te doen in mijn thuiswedstrijd en is alles beginnen rollen. Op den duur had ik genoeg budget gevonden om met een grote naam aan de start te komen. Eerst met Tim Van Parijs, later met Gunther Monnens met wie ik won in de Skoda Fabia en sinds vorig jaar met Melissa Debackere.”

Samen met Debackere kwam Degryse goed voorbereid aan de start, want vorige week werkten ze nog een uitgebreide testsessie af in de Skoda Fabia Rally2. “Het was al even geleden dat Melissa nog had gereden”, gaat Degryse verder. “Het was ook ideaal om weer wat te wennen aan mekaar. Ik rijd ook maar één keer per jaar, dus is het niet vanzelfsprekend om meteen in het ritme te zitten. Alles zat snel goed. We hebben verschillende bandentypes kunnen testen, maar toch hebben we ons laten vangen in de openingsronde.”

Een verkeerde bandenkeuze deed het verschil met Vincent Verschueren meteen oplopen tot twaalf seconden. “We gokten op een droge openingsproef, maar we moesten beide proeven afwerken in de regen omdat we later van start gingen. Met de juiste banden in de tweede ronde besloten we te pushen en te kijken waar we gingen uitkomen. We schrokken ervan hoeveel tijd we hadden kunnen goedmaken. Vanaf dan zijn we er voluit voor gegaan. Verschueren had wat problemen met de pop-off valve, maar ook wij hadden er last van.”

In de slotronde ging het duo, net als in de vorige editie, over Verschueren naar de winst. “Het was wel een ontlading. We hadden na de eerste ronde niet gedacht dat we nog in de wedstrijd gingen komen. We streden toch nog altijd tegen iemand als Verschueren, ook al reed hij met een nieuw team en een nieuwe copiloot. Het parcours lag er echt wel tricky bij en het niveau lag ook hoog, misschien wel tegen dat van het BK aan. Tenzij er een verrassing uit de bus komt, blijf ik nu weer een jaar aan de kant. Of er een vervolg komt, hangt van de sponsors af. Maar eerst nog even nagenieten van deze editie.”

Aangeboden door onze partners