“Ook omdat de bal van een eigen speler kwam”: Frank De Bleeckere geeft merkwaardige uitleg voor waarom Antwerp geen strafschop kreeg

Antwerp ging zondag in eigen huis onderuit tegen Charleroi, maar de wedstrijd had er helemaal anders kunnen uitzien als The Great Old vroeg in de wedstrijd een strafschop had gekregen. Charleroi-verdediger Jackson Tchatchoua raakte de bal immers met de arm, maar scheidsrechter Nathan Verboomen zag er ook na tussenkomst van de VAR geen graten in. Frank De Bleeckere gaf namens het Referee Department maandag aan het eens te zijn met de ref en had daar ook een opvallende uitleg voor.

svar

De handbalfase deed zich na negen minuten voor, toen Charleroi-doelman Hervé Koffi een op het eerste gezicht makkelijke bal niet onder controle kreeg en die vervolgens pardoes tegen zijn eigen verdediger Jackson Tchatchoua sloeg. Die laatste kreeg de bal daarbij tegen de arm. Scheidsrechter Verboomen floot aanvankelijk niet: hij werd nadien door de VAR naar het scherm geroepen, maar gaf ook daarna geen strafschop. Een dag later komt ex-scheidsrechter Frank De Bleeckere namens het Referee Department met een merkwaardige uitleg daarvoor.

“Je ziet dat de verdediger van Charleroi de intentie heeft om de bal naar zijn doel te laten rollen. Bijna alle spelers maken zich dan iets breder om de tegenstander in de rug te houden, ook hij doet dat. Nadien wordt de bal tegen zijn arm geduwd door de doelman. Je ziet uiteraard dat die arm weg is van het lichaam, maar omdat dat voor de actie al het geval was omdat hij zich breed maakt, zien wij dat niet als een fout. Ook omdat de bal van een eigen speler komt. Als de bal in die situatie van een andere speler komt, was het wel een strafschop geweest.”

Bekijk de beelden van het interview met De Bleeckere hieronder:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners