Ex-lid Pussycat Dolls is boos: “Niemand hoorde me zingen”

Melody, uiterst links, is boos op Nicole Scherzinger. Op de foto in het midden.© AP

Melody Thornton behoorde ooit tot de succesvolle Amerikaanse groep Pussycat Dolls. Maar een erg gelukkige periode was dat niet. Ze verwijt nu haar ex-collega’s dat ze nooit een faire kans heeft gekregen.

Tom Vets

Thornton is inmiddels 38 jaar. Ze verliet de muzikale groep al 13 jaar geleden, na een zoveelste heftige aanvaring met frontvrouw Nicole Scherzinger (44). Ze had haar duidelijk gemaakt dat ze zich zwaar ondergewaardeerd voelde. “Ik ben in de eerste plaats een zangeres, geen danseres”, zegt ze. “Maar ik kwam amper aan zingen toe. Hoofdzakelijk ben ik alleen maar in de achtergrond te horen geweest. De groep was een dermate internationaal succes dat het mij had kunnen lanceren, maar ik heb nooit die kans gekregen. Want om kansen te krijgen als solozangeres moeten de mensen weten dat je kan zingen. En haast niemand heeft mij ooit dat horen doen. Het was voor mij dus onmogelijk om een platencontract te versieren.”

Ondertussen veranderde er veel in het leven van Melody. Zo heeft ze een belangrijke rol te pakken in de Britse tour van de musical The bodyguard. De rol in de gelijknamige film werd oorspronkelijk vertolkt door wijlen Whitney Houston. Ze zegt eindelijk het gevoel te hebben dat haar zangkwaliteiten worden gewaardeerd.

Aangeboden door onze partners