Geen zin in het vredegerecht? Britt Van Marsenille reikt een oplossing aan

Het programma komt ten vroegste na de zomer op het scherm.© VRT

Een schutting die zonder afspraak met de buren op een perceelgrens wordt geplaatst, hoge bomen die zonnepanelen voortdurend in de schaduw zitten… Britt Van Marsenille en jurist en plaatsvervangend vrederechter Dieter Vanoutrive lossen weldra dergelijke problemen op in het nieuwe tv-programma Kunnen we overeenkomen?

Tom Vets

Er zijn dagelijks in Vlaanderen heel wat zaken die voor ergernis zorgen: een openstaande rekening die een vriend maar niet inlost, een pas gekochte tweedehands wagen die voortdurend in panne valt. Maar evenzeer een niet-correct geplaatste keuken of schade aan een huurwoning waarvan te betwisten valt wie hiervoor verantwoordelijk is.

Vredegerechten bieden meestal een oplossing, maar daar hebben ze de afgelopen jaren ook de handen meer dan vol. Bovendien is een juridische oplossing kostelijk en duurt een uitspraak soms erg lang. In dit nieuwe tv-programma willen Britt en Dieter duidelijk maken dat een goed gesprek met alle partijen ook soelaas kan brengen.

Het duo zoekt dus mensen die geen zin hebben om met een geschil met hun buur of kennis naar de rechter te trekken, maar eerder kiezen voor communicatie en verzoening. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die zich in een vervelende situatie bevinden waar ze maar niet uitraken. Deelnemers kunnen zich inschrijven via vrtmax.be/doemee.

Aangeboden door onze partners