Schepen Vermoesen bekent hardrijder te zijn op gemeenteraad

Schepen Eddy Vermoesen© RR

Aartselaar -

De dagorde van de maandelijkse gemeenteraad werd maandag binnen het uur afgewerkt. De verkozenen moesten maar op drie punten hun stem uitbrengen. Oppositiepartij Samen NAP interpelleerde het schepencollege wel over enkele zaken waarbij schepen Vermoesen (N-VA) toch even in verlegenheid werd gebracht.

 

Kris Wils van oppositiepartij Samen NAP vindt dat de aanduiding van de Zone 30 op sommige plaatsen beter kan. “We zijn zeker geen tegenstander van dit systeem” aldus Wils. “Maar het moet duidelijk aangegeven zijn. Voor het verkeer komend uit de Frederik Sheidlaan dat de Kardinaal Cardijnlaan in rijdt is het niet duidelijk dat hier die snelheidsbeperking geldt.”

Mobiliteitsschepen Bart Lambrecht (N-VA) verdedigde het personeel dat de regeling uitwerkte en zei dat het om zones gaat die niet per straat moeten worden aangeduid of herhaald. “We doen dat enkel in schoolzones waarbij een extra bordje komt met de vermelding ‘Herhaling’. Wie zich niet aan de regels houdt moet dan ook maar de boete betalen die daarvoor staat.”

In de gemoedelijke discussie die volgde bekende schepen Vermoesen dat hij in de Beukenhoflaan met zijn scooter geflitst was. “Ik reed er 37 per uur. Dat werd aangepast tot 31 wat nog te snel is. Ik kreeg dan ook terecht een boete van 53 euro die ik dan ook met plezier betaalde.”

Al lachend voegde hij er aan toe dat zoiets misschien toch best niet in de Gazet zou staan. Bij deze tweemaal pech dus!  (JW)

Aangeboden door onze partners