WEER. Lente is nog niet in het land: nog hele week nat weer

© Johny Hemelsoen uit Diksmuide

We krijgen dinsdagnamiddag soms nog vrij veel wolken met kans op wat lichte lokale neerslag bij maxima van 10 tot 15 graden. Dinsdagnacht neemt de bewolking toe, maar is het droog bij minima van 6 tot 9 graden. Dat zegt het KMI dinsdagmiddag.

mtmBron: BELGA

Woensdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen vanaf het westen. We halen maxima van 9 tot 13 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidzuidwestenwind met pieken van 50 tot 70 kilometer per uur.

Donderdag blijft het zwaarbewolkt met soms regen of buien. Het is wel zacht met maxima tussen 11 en 16 graden, maar er waait ook een meestal vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 70 kilometer per uur.

Vrijdag wordt het wisselvallig met soms opklaringen maar ook buien, die stevig en lokaal onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden bij een aanhoudend strakke zuidwestenwind.

Ook zaterdag verwachten we buien en blijft de kans op enkele donderslagen bestaan. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot krachtig bij maxima van 9 tot 13 of 14 graden.

Zondag wordt een zwaarbewolkte dag met opnieuw regen en buien. Met maxima rond 12 graden in het centrum is het een paar graden minder zacht. De strakke zuidwestenwind ruimt naar het westen tot het noordwesten.

Aangeboden door onze partners