Voetbal 2de provinciale B FC Lissewege

Met carnaval als motor zetten Dieter Maenhout en FC Lissewege grote stap richting behoud: “Nu nog de kroon op het werk plaatsen”

Dieter Maenhout is een belangrijke pion op het Lisseweegse schaakbord.© Bart Vandenbroucke

Als carnaval heerst in Lissewege, zijn de spelers tiptop gemotiveerd om daarna met een brede smile een bezoekje aan hun sponsors te brengen. Na het wrange 2-1-derbyverlies tegen de Heistse buren zette RFCL een stevige stap richting behoud dankzij een 4-0-overwinning tegen Kanegem.

Benny Lingier

Lissewege wipte over Kanegem en telt nu 27 punten. De strijdbijl is nog niet begraven, maar de volgende uitstap naar Lombardsijde en de thuismatch tegen Lichtervelde kunnen het lentegevoel compleet maken.

“We wonnen de uitmatch in Kanegem met onwaarschijnlijke 1-8 cijfers. Ik vreesde dat Dosko die hatelijke cijfers niet vergeten zou zijn, maar opnieuw werd het 4-0. Die ploeg ligt ons duidelijk wel”, zei T1 Jenko Borrizée. “De eerste match van ons cruciaal drieluik brachten we dus tot een goed einde. Schip bracht ons op voorsprong op slag van rust. Mane Kaca en invaller Damon Amijs (2) maakten in de tweede helft de klus af. Als we nog één keer winnen, ontstaat er een kloof die voldoende moet zijn om te overleven. We weten dus wat ons te doen staat in Lombardsijde.”

“We deden een goede job”, sloot Dieter Maenhout aan. “We waren op onze hoede voor de sportieve wraak van Dosko. De statistieken leerden ons dat Kanegem vaak het verschil met één goaltje maakt. We namen echter direct het initiatief in handen. Puur eenrichtingsvoetbal kon je het niet noemen, maar de tegenstander dreigde alleen op een zeldzame stilstaande fase. Nu komt het er op aan om in Lombardsijde en tegen Lichtervelde de kroon op het werk te zetten, anders was alle moeite voor niks. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we best 4 op 6 halen, want als slot volgt met Koekelare, Male en Ardooie nog zwaar materiaal.”

Dieter Maenhout, één van de sterke pionnen op het Lisseweegse schaakbord, was vol lof over twee ploegmaats. “Damon Amijs (27), die pas in de slotfase inviel, scoorde nog twee keer. Na Nieuwjaar vervoegde hij onze rangen, hij werd uit het arbeidersvoetbal opgevist. Hij beschikt over talent, dat bewees hij met zijn sterke invalbeurt. Met Dante Compernolle (21) stond er voor de eerste keer nog zo’n kerel met honger aan de aftrap. Hij kreeg zijn kans en die greep hij met twee handen. Jammer genoeg trekt hij naar Damme, waar ze een cadeau in de schoot gegooid krijgen.”

Aangeboden door onze partners