Wat een verhaal: Italiaanse spits beleeft beste seizoen ooit dankzij… gekregen schoenen van Romelu Lukaku (maatje 47)

Raphael Odogwu beleeft op 32-jarige leeftijd zijn beste seizoen ooit. Met dank aan zijn grote voeten en de schoenen van Romelu Lukaku.

Guy Van Den Langenbergh

De zoon van een Nigeriaanse vader en Italiaanse moeder heeft er al een heuse zwerftocht doorheen Italië opzitten. Dat nomadenbestaan bracht hem onder meer bij Virtus Verona, Real Vicenza, Renate, Altovicentino, Arzignana, opnieuw Virtus Verona en nu FC Südtirol in de Serie B, de Italiaanse tweede klasse.

Daar beleeft Odogwu momenteel misschien wel zijn beste seizoen ooit. En dat heeft hij deels te danken aan Romelu Lukaku. Het wilde immers aanvankelijk niet vlotten voor Odogwu bij zijn club uit het duitstalige deel van Italië, ook al omdat hij lange tijd geblesseerd moest toekijken. Zijn echtgenote Clarissa besloot de hulp in te roepen van Romelu Lukaku, het grote voorbeeld voor de 1m88 grote Odogwu. Prompt vertrok er vanuit Milaan een gesigneerd truitje en een paar voetbalschoenen richting de Alpen.

Wat bleek? Lukaku en Odogwu delen niet enkel een passie voor voetbal maar ook dezelfde schoenmaat: 47. Odogwu trok figuurlijk zijn stoute en letterlijk Lukaku’s schoenen aan en dat leverde hem geen windeieren op. Odogwu zit intussen aan acht doelpunten, allemaal gescoord met schoenen van Lukaku die hem prompt nog meer paar schoenen doorstuurde.

FC Sudtirol flirt intussen met promotie naar de Serie A. De club staat na dertig speeldagen op de derde plaats wat recht geeft op een plaats in de play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners