Voetbal 1ste provinciale WS Lauwe

Monseff Znagui promoveerde bij Wervik al eens onder trainer Maxim Vandamme: “Hopelijk kunnen we dat nu overdoen bij WS Lauwe”

Monseff Znagui beseft dat de trip naar het bedreigde Oostnieuwkerke geen gezondheidswandeling wordt.© Bart Vandenbroucke

WS Lauwe heeft zich met een krappe 1-0-zege tegen Deerlijk goed herpakt van de nederlaag bij leider Wevelgem. Zondag maken de jongens van T1 Maxim Vandamme de verplaatsing naar het bedreigde Oostnieuwkerke. “Op hun kleine veld wordt dat geen cadeau”, voorspelt Monseff Znagui.

Fons Vandewynckele

Het was afwachten hoe WS Lauwe zou reageren na de nederlaag op het veld van Wevelgem, want de ontgoocheling was bijzonder groot. Vooral Monseff Znagui (32) had het toen moeilijk om zijn frustraties de baas te kunnen. “Ja, die nederlaag kwam hard aan”, blikt de technisch vaardige middenvelder terug. “Vooral omdat ik vond dat we de nederlaag niet verdienden. Wevelgem scoorde met een lucky goal, terwijl wij de mooiste uitgespeelde kans van de match niet konden verzilveren. We bewezen dat we niet toevallig op de tweede plaats staan, want we waren de evenknie van de leiders.”

WS Lauwe had het zondag niet onder de markt tegen een gretig Deerlijk, maar uiteindelijk volstond één doelpunt van Aaron Couckuyt om opnieuw aan te knopen met de zege. “Deerlijk is een ervaren ploeg en zette een goede organisatie neer”, aldus Monseff Znagui. “Ondanks ons overwicht was het niet gemakkelijk om kansen te versieren tegen een goed bevolkte defensie. Uiteindelijk kregen we toch waar we recht op hadden. Zondag op Oostnieuwkerke wacht ons opnieuw een moeilijke match. In dit stadium van de competitie is het geen cadeau te moeten spelen tegen ploegen die knokken om het behoud, en al zeker niet op het kleine veld van Oostnieuwkerke. Met zes punten achterstand op Wevelgem wordt het moeilijk om de leider nog voorbij te steken, maar blijkbaar geeft de tweede plaats recht op promotie omdat de Vlassers niet willen promoveren naar derde afdeling. Die kans mogen we in geen geval laten liggen.”

Monseff Znagui is aan zijn tweede seizoen bezig bij WS Lauwe en doet er straks nog een derde bij. “Ik zit hier goed. WS Lauwe is een warme en vooral correcte club. En met T1 Maxim Vandamme hebben we een trainer in huis die zijn stiel kent. Hij is veeleisend, maar als je hem volgt, krijg je er op sportief vlak ook veel voor terug. Het is trouwens niet mijn eerste ervaring met Vandamme. Bij Wervik mochten we samen een promotie vieren. Hopelijk kunnen we dat nog eens overdoen.”

Aangeboden door onze partners