Verhitte discussie tussen politieman en klant loopt uit de hand in tankstation: “Hou je handen eens thuis!”

Beelden van een hevige ruzie aan een tankstation in het Nederlandse Someren (Noord-Brabant) gaan viraal. Op de video is te zien hoe een agent een agressieve man na lang onderhandelen overmeestert door zijn taser te gebruiken. Enkele omstaanders maakten zich wel erg vrolijk over de chaotische arrestatie.

Het incident dateert van vorige week vrijdag. Een politieman probeert de klant van een tankstation aan te spreken, maar de man repliceert met het scheldwoord ‘vuile kutwout’ (Nederlands dialect voor politieman, red.) en stapt naar buiten. Daar escaleert de situatie en trekt de politieman zijn taser. Na lang onderhandelen – waarbij ook een andere vrouw en zelfs een man met een baby op de arm even tussenkomen – gebruikt hij het stroomstootwapen.

Volgens een politiewoordvoerder toont het filmpje slechts een fractie van wat er gebeurd is. Uit respect voor de betrokkenen wordt niet verder ingegaan op de omstandigheden, klinkt het in Nederlandse media. De verdachte kreeg een boete, maar mocht na verhoor beschikken.

bekijk ook

Vrouw gooit met broccoli tijdens discussie aan kassa: “Hou je mond!”

Filmpje van briesende man in de Aldi gaat viraal: “Moeten wij rieken dat er geen Jonagolds meer zijn?”

(jtp)

Aangeboden door onze partners