Voetbal 2de provinciale A SK Vlamertinge

Guillaume Durnez verwacht dat SK Vlamertinge de schaapjes snel op het droge zal hebben: “Bijna iedereen is weer paraat en dat zie je aan de resultaten”

Guillaume Durnez miste de hele eerste ronde wegens gescheurde ligamenten van de voet.© Bart Vandenbroucke

SK Vlamertinge won met 2-0 van Westrozebeke en deed een uitstekende zaak voor het behoud. “Als we op ons best zijn, hoeven we geen enkele tegenstander te vrezen”, zegt kapitein Guillaume Durnez voor de trip naar Avelgem.

Fons Vandewynckele

Vlamertinge is nog niet helemaal zeker van het behoud, maar het gaat wel de goede kant op, mede dankzij 2-0-zege tegen topploeg Westrozebeke. “Een meer dan verdiende overwinning”, vindt Guillaume Durnez. “Na de miskleun tegen Geluwe hebben we ons goed herpakt. Jammer dat we toen twee kostbare punten te grabbel gooiden. Met een 2-0-voorsprong zaten we op rozen, tot we in blessuretijd alsnog twee goals slikten. Dat kwam hard aan, maar we hebben Westrozebeke het gelag laten betalen. Met een elfde plaats en 31 punten is er nog geen reden om rustig achterover te leunen, maar ik ben er zeker van dat we de klus zullen klaren. Er is voldoende kwaliteit aanwezig om niet in problemen te komen. Waarom het dan zo moeilijk gaat? Met een complete kern hadden we veel hoger kunnen mikken, maar we hebben met meerdere blessures al ruimschoots ons deel van de pech gehad. Zelf heb ik de hele eerste ronde wegens gescheurde ligamenten van de voet van achter de omheining moeten toekijken, maar ook heel wat andere jongens lagen meerdere weken in de lappenmand.”

“Intussen is bijna iedereen weer terug en dat kan je van de resultaten aflezen”, vervolgt Durnez. “Met nog vijf wedstrijden voor de boeg moeten we onze schaapjes snel op het droge krijgen, maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. De staartploegen beginnen zich te roeren, terwijl heel wat andere ploegen meedoen voor de prijzen. Ook Avelgem maakt nog kans op een eindrondeticket. We zullen zaterdag dus een opgenaaide ploeg te bekampen krijgen. In de heenronde verloren we met 2-4, maar toch acht ik ons niet kansloos.”

Bijgetekend voor zevende seizoen

Guillaume Durnez is aan zijn zesde seizoen bezig bij SK Vlamertinge. “Ik voel me hier goed en heb nooit getwijfeld om bij te tekenen. Enkele seizoenen geleden heb ik nog mogen proeven van eerste provinciale. Sommige jongens hebben zelfs nog de periode meegemaakt dat Vlamertinge zijn ding deed in nationale. Bij het toenmalige SV Roeselare heb ik mijn jeugd gesleten. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar Langemark, waar ik al vroeg in de eerste ploeg terechtkwam. Ook bij Rumbeke en FC Poperinge heb ik mijn strepen verdiend. Bij Vlamertinge heb ik het best naar mijn zin. De ploeg hangt goed aaneen en de sfeer is uitstekend”, besluit de aanvoerder.

Aangeboden door onze partners