Tentoonstelling en complimentjes op Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op Ursulinen

De verschillende projecten rond discriminatie werden verzameld in een tetoonstelling.© Stijn Van de Sande

Mechelen -

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie zette Ursulinen Mechelen dinsdag de strijd tegen alle vormen van discriminatie in de kijker. Dat deed de school onder meer met een tentoonstelling van projecten en een warm welkom aan de schoolpoort.

De afgelopen weken werkten verschillende klassen van de secundaire school van Ursulinen Mechelen rond het thema discriminatie. Zo werden leerlingen geïnterviewd, werden er posters en een spel gemaakt en een klas maakte zelfs portretten in houtskool. “Al die projecten werden dinsdag samengebracht in een tentoonstelling die de leerlingen een hele dag lang kunnen bezoeken”, zegt Wendy Adriaensen, leerkracht en lid van de werkgroep Diversiteit op de school, dat het lesmateriaal aanreikte.

Verder werden de leerlingen aan de schoolpoort verwelkomd met een complimentje en mochten ze muziek draaien tijdens de pauzes. “Ook de resultaten van een bevraging over thuis voelen op school werden gepresenteerd”, zegt Ann Teblick, directeur van de tweede graad. “Daaruit bleek dat de meeste jongeren zich thuis voelen, maar dat we als leraars en directie nog te vaak door onze eigen bril kijken. Als iemand zich toch tekort gedaan voelt, is dat niet intentioneel, maar komt dat doorgaans door een gebrek aan perspectiefwissel.”

Aan de schoolpoort kregen de leerlingen een warm welkom met een complimentje.© Stijn Van de Sande

(svds)

Aangeboden door onze partners