Uithaler van cocaïne loopt extra celstraf van zeven maanden op voor dealen amfetamines

© rr

Willebroek -

Een man uit Willebroek is veroordeeld tot een extra celstraf van zeven maanden voor het dealen van amfetamines. De zaak werd ‘opgeslorpt’ door een eerdere veroordeling – voor het uithalen van drugs in de haven – maar de rechtbank oordeelde wel dat er een extra straf noodzakelijk was.

Het onderzoek naar G.V. startte in het voorjaar van 2020. Toen dook zijn naam op in een ander gerechtelijk onderzoek en werd duidelijk dat de man amfetamines verkocht. “Een handeltje dat in oktober 2019 startte en tot in april 2020 duurde. Er zijn berichten teruggevonden die verstuurd waren via Messenger en WhatsApp. Berichten die doorslaggevend waren qua bewijslast”, zei de openbare aanklager.

De verdediging verwees naar een eerdere veroordeling van G.V. “Een tijdje geleden werd hij al veroordeeld tot veertig maanden cel met uitstel voor het uithalen van 16 kilogram cocaïne in de Antwerpse haven. De feiten waarvoor hij nu terechtstaat gebeurden in dezelfde periode en daarom vraag ik om de beide zaken samen te voegen en hem geen bijkomende straf op te leggen”, pleitte de advocaat van G.V.

De rechter kon zich vinden in een opslorping, maar vond een extra celstraf van zeven maanden wel op zijn plaats. tdk

Aangeboden door onze partners