Vrouw gaat door het lint tijdens huiszoeking en deelt trap uit aan inspecteur: celstraf met uitstel

© rr

Mechelen -

Een 46-jarige vrouw uit Mechelen die tijdens een huiszoeking door de politie volledig door het lint was gegaan en een inspecteur tegen de knie trapte, is veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel. De vrouw zelf hield vol dat ze het slachtoffer per ongeluk raakte.

Theo Derkinderen

Op 3 juni 2021 ging de politie over tot een huiszoeking bij de vrouw in Mechelen. Een huiszoeking die te maken had met een onderzoek naar verdovende middelen. “Mevrouw is beginnen te roepen en tieren en wou tijdens de huiszoeking ook bellen. Ze weigerde haar gsm neer te leggen en de politie trachtte daarop de gsm af te nemen. Toen een van de inspecteurs de gsm uit haar handen nam, reageerde de vrouw met een trap tegen de knie van de politieman”, zei de openbare aanklager.

Advocate Liesbeth De Vleeschouwer schetste tot in detail de omstandigheden waardoor haar cliënte door het lint was gegaan. “Twee weken voor de huiszoeking had mevrouw te horen gekregen dat ze een kwaadaardige tumor had. Iets wat ze voor haar kinderen had verzwegen. Waardoor ze zich uiteraard heel alleen begon te voelen en haar emoties opkropte”, vertelde de strafpleitster. “Die bewuste 3 juni kwam ze terug van de winkel en merkte ze dat de straat was afgesloten en dat de politie aan haar huis stond. Ze waren zich aan het klaarmaken om met een stormram de deur in te beuken. En dan heeft ze gereageerd zoals ze anders nooit zou doen.”

Emoties

Volgens de advocate was de vrouw woedend. “Temeer omdat de politie haar geen informatie wou geven over het waarom van de huiszoeking. Ze heeft effectief allesbehalve fraaie woorden gebruikt om haar ongenoegen kenbaar te maken. Ze heeft haar gsm genomen om, en dat klinkt raar, naar de politie te bellen. Via die weg wou ze immers aan meer informatie geraken over de huiszoeking. Door de politieactie in combinatie met haar ziekte hebben de emoties de bovenhand gehaald.”

De vrouw ontkende tijdens het proces dat ze de inspecteur bewust een trap zou hebben gegeven. Ze vroeg om haar opschorting van de straf op te leggen, maar daar ging de rechter niet op in. De Mechelse liep vier maanden cel en een boete van 800 euro met uitstel op. Aan de politie en het slachtoffer moet ze alles samen 1.100 euro schadevergoeding betalen. (tdk)

Aangeboden door onze partners