Politie van Luik legt uitgebreid drugsnetwerk van Albanese maffia bloot

Onder leiding van de federale politie van Luik is maandag een grote cocaïne- en cannabishandel blootgelegd, waarbij meerdere Albanese maffiaclans betrokken waren. Meer dan 160 agenten werden ingezet en achttien personen werden gearresteerd.

mtmBron: BELGA

De politie voerde maandag op 21 plaatsen in Wallonië huiszoekingen uit. Daarbij werd onder meer een versnijdingsatelier voor cocaïne en een cannabisplantage met zo’n 600 planten ontdekt.

De drugshandel kwam eerst aan het licht door de gekraakte berichtendienst Sky ECC. Na een onderzoek van twee jaar kon de politie bevestigen dat er zeker vier jaar lang een georganiseerd netwerk heeft bestaan, dat cocaïne uit Antwerpen en Nederland zou hebben gehaald.

Bij de huiszoekingen nam de politie een zak van 800 gram cocaïne, meerdere cocaïnepillen en verpakkingsmateriaal in beslag. Verder werden 33 wagens ter waarde van ongeveer 300.000 euro aangeslagen, alsook ruim 30.000 cash geld, bijna 70.000 euro aan activa op bankrekeningen en verschillende luxegoederen. 

Na de verhoren werden vijf verdachten aangehouden voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De onderzoeksrechter beslist dinsdag over mogelijke aanhoudingsbevelen voor zes andere verdachten.

Aangeboden door onze partners