Geen vrijlating in grootschalig drugsonderzoek Brussel Noord

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Sint-Joost-ten-Node -

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de zes verdachten die vorige week werden opgepakt in een grootschalig drugsonderzoek van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node). De zes vermoedelijke drugsdealers blijven nog minstens een maand aangehouden, al mag een van hen zijn voorlopige hechtenis thuis uitzitten met een enkelband.

Chris Verhaeghe

Buurtbewoners van de Sint-Franciscusstraat in Sint-Joost-ten-Node hadden de afgelopen weken en maanden meermaals hun beklag gedaan over drughandel in hun buurt, waarna de politie Brussel Noord besloot een onderzoek op te starten.“Dat onderzoek leidde tot de identificatie van verschillende personen die zich bleken in te laten met de verkoop van marihuana en cocaïne in de wijk”, liet het parket vorige week weten.

Vijftien adressen

Op 14 maart vielen speurders van Brussel Noord, met versterking van andere politiezones en de federale politie, binnen op vijftien adressen. Daarbij werden zes verdachten gearresteerd en kon de politie 1,4 kilogram cocaïne, 2,3 kilogram cannabis, 120 gram hasj en 50.000 euro cash in beslag nemen. De zes opgepakte verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en overgebracht naar de gevangenis.

Het zestal verscheen maandag voor de raadkamer in Brussel, die geen enkele verdachte vrijliet. Vijf van hen moeten nog minstens een maand in de gevangenis blijven. De aanhouding van de zesde verdachte werd ook bevestigd, maar de man mag zijn voorlopige hechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Intussen loopt het onderzoek naar de drugsbende verder.

Aangeboden door onze partners