Meisje (18) op step onderweg naar school aangereden door wagen: “Ze was in shock”

© Google Maps

Merelbeke -

Op de Gaversesteenweg is dinsdag een 18-jarige leerlinge aangereden door een wagen. Het meisje was met haar step onderweg naar school. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Simon Dekaezemaker

De aanrijding gebeurde dinsdag op de Gaversesteenweg in Merelbeke. Het 18-jarige meisje was onderweg naar school en reed met haar step op het fietspad. Bij het oversteken werd ze aangereden door een wagen. “De impact van de aanrijding was licht”, zegt commissaris Ronny Decuyper.

Zowel de bestuurster (43) van de wagen als het meisje waren geschrokken. “Het meisje ervaarde wat pijn en werd voor een check-up naar het ziekenhuis afgevoerd”, gaat Decuyper verder. “Maar van levensgevaar was zeker geen sprake. Ze bleek enkel in shock te zijn door de aanrijding.”

De omstandigheden van het incident worden onderzocht door de politie. “Deze aanrijding gebeurde in een schoolomgeving en dat is altijd een belangrijk aandachtspunt”, legt Decuyper uit. “Maar de Gaversesteenweg is geen punt die bekendstaat als een gevaarlijk punt voor ongevallen.”

Aangeboden door onze partners