Voetbal 2de Afdeling VV A KRC Gent

Raf Leemans en KRC Gent laten kans liggen om goede zaak te doen in klassement: “Je ziet bij ons geen blije gezichten”

Raf Leemans had met KRC Gent een stap dichter bij de top drie kunnen komen. “Het is vervelend dat we het telkens niet afmaken als we een goede zaak kunnen doen.”© Nic Declercq

Het werd zaterdag een frustrerende voetbalavond voor de fans van KRC Gent. Na een bijzonder povere prestatie gingen de Ratjes met 4-0 onderuit bij KM Torhout. “Op sommige momenten hadden we elkaar meer moeten ondersteunen”, werpt aanvoerder Raf Leemans op.

Stefan Smet

KRC Gent-aanvoerder Raf Leemans kijkt met gemengde gevoelens terug op de partij op bezoek bij Torhout. “We hebben eigenlijk een hele wedstrijd achter de feiten moeten aanhollen”, sakkert Leemans. “In de openingsminuut hadden we wel nog een heel goede kans om meteen ook de score te openen. Die grepen we niet en dan slikten we op een vrije trap een knotsgek tegendoelpunt. We hadden brute pech en natuurlijk is het dan toch balen. Eigenlijk was er dan nog niets aan de hand. Toch kregen we wel wat kansen, maar zij hadden gewoon het geluk aan hun zijde”, aldus Leemans, die ook niet blind bleef voor de foutjes van zijn eigen team. “We hebben onvoldoende onze kansen verzilverd. Wij verdedigden gewoon net niet scherp genoeg en bovendien liep het bij ons ook te vaak mis bij de laatste pass.”

Zo werd het voor de Ratjes een wel bijzonder vervelende avond in West-Vlaanderen. “Hun derde doelpunt kwam er ook weer na een hoekschop. Ook in die fase verdedigden we gewoon te slap en hun vierde tegendoelpunt viel omdat wij alles op alles probeerden te zetten. De laatste weken presteren we duidelijk te wisselvallig”, windt Leemans er geen doekjes om. “Er is geen aanwijsbare oorzaak. Het is natuurlijk nooit leuk als je jongens zoals Vankerkhoven en Londot moet missen door blessures. Zij moeten echter ook de kans krijgen om opnieuw op niveau te geraken. Eigenlijk speelden we voor rust helemaal niet slecht, maar we slikken die goals op de slechts mogelijke momenten. Op sommige momenten hadden we elkaar meer moeten ondersteunen. Het was te vaak los zand bij ons.”

Positieve druk

Zo verzuimt KRC Gent opnieuw om een aanval in te zetten op de top drie. “Ik heb geen idee of de stress om de top drie te halen ons de das omdeed. Iedereen wil graag zo hoog mogelijk eindigen in de rangschikking, dus dat is voor mij positieve druk. We moeten ook niet panikeren. Dit zijn maar drie punten. Toch is het vervelend dat we het telkens niet afmaken als we een goede zaak kunnen doen. We moeten het vertrouwen van de voorbije maanden zien terug te vinden. We moeten terug naar de basis.”

“De top vijf blijft ons doel. Dat zit er ook zeker in, maar we moeten gewoon alle afspraken goed nakomen en de structuur opnieuw neerzetten. De sfeer in de kleedkamer blijft heel goed, maar natuurlijk kan het ook bij ons eens stormen. Je ziet bij ons ook geen blije gezichten als we met 4-0 verliezen. We blijven wel een vriendengroep.”

Aangeboden door onze partners