Gezocht: jobstudenten voor juli en augustus met degelijke kennis van het Nederlands

Yulian garandeert voor de gemeentediensten van Grimbergen tijdelijk de dienstverlening als bode.© IF

Grimbergen -

Ook dit jaar gaan de gemeentediensten van Grimbergen op zoek naar extra helpende handen voor juli en augustus. Studenten vanaf 15 jaar die deze zomer één of twee maanden beschikbaar zijn, stellen zich kandidaat via het sollicitatieformulier op de gemeentelijke vacaturewebsite.

Joris Herpol

“Zoals elke organisatie is ook lokaal bestuur Grimbergen dankbaar voor studenten die tijdens de zomermaanden een handje toesteken om de afwezigheid van collega’s op te vangen”, zegt schepen van Personeel Karlijne Van Bree (Vernieuwing).

Nederlands

“Zo is er nood aan administratief medewerkers, arbeiders, magazijniers, poetshulpen, zorgkundigen en polyvalente medewerkers voor woonzorgcentrum Ter Biest en de diensten Burgerzaken, Openbare Reinheid, Vrije Tijd en Wegen en Water. Naast een leuke werkervaring die bovendien netjes staat op de cv van de jobstudenten, verdienen ze een aardige zakcent bij.

De schepen onderstreept wel dat Grimbergen een Vlaamse gemeente en de voertaal het Nederlands is. “Van onze jobstudenten verwachten we dan ook een degelijke kennis van de Nederlandse taal”, vertelt Van Bree.

Eenvoudige aanmelding

“In afweging van een functie met meerdere geschikte kandidaten krijgen onze eigen inwoners voorrang. Verder wordt rekening gehouden met de volgorde van aanmelding en met de studierichting van de sollicitant.”

“De meeste jongeren zijn goed vertrouwd met online applicaties. Solliciteren via digitale weg is voor deze studentenjobs dan ook een voor de hand liggende keuze. Solliciteren kan ten laatste op maandag 20 maart 2023 via grimbergen.be/studentenjobs-juli-en-augustus-2023.”

Bode

De 22-jarige Yulian is sinds 22 februari jongstleden alvast aan de slag als bode. In deze tijdelijke functie garandeert hij met collega David de dienstverlening. “Ik kwam net terug uit vakantie toen ik zag dat er bij de gemeente Grimbergen dringend een bode werd gezocht”, zegt Yulian.

“Ik heb niet getwijfeld en stelde mij kandidaat. Deze tijdelijke werkervaring zet ik toch maar weer op mijn cv. Als achttienjarige deed ik ook verschillende studentenjobs. Ik grijp elke kans om te leren en te groeien. Dat extra zakcentje is natuurlijk mooi meegenomen.”

Aangeboden door onze partners