Wuitensfeesten zijn rustig verlopen: “Niet meer tussenkomsten van de politie dan tijdens een doorsneeweekend”

De carnavalisten gedroegen zich erg rustig.© jvdv

Hamme -

De 64ste Wuitensfeesten brachten het voorbije weekend en maandag bijzonder veel volk op de been in Hamme. “Het was uitzonderlijk druk qua aantal feestvierders, maar het aantal interventies van onze politiemensen bleef beperkt”, evalueert politiecommissaris Filip Vangenechten.

Jan Van de Velde

Zondagavond en -nacht en ook tijdens de drukste feestperiode op maandag bleef het aantal tussenkomsten onder het gemiddelde van de voorbije jaren. Ook de carnavalisten die na de Wuitensverbranding tot dinsdagmorgen feest vierden in en rond de cafés op het Tweebruggenplein hielden de uitspattingen binnen de perken.

“Een vijftal carnavalisten werd wegens problematisch dronkenschap administratief aangehouden”, zegt commissaris Vangenechten. “Enkelen werden afgevoerd naar huis. We verbaliseerden twee mensen wegens dronkenschap achter het stuur. Een klein aantal automobilisten negeerde de afbakeningen van de feestzone. In het feestgedruis moesten onze ordehandhavers drie keer tussenkomen voor opstootjes, maar die konden we in de kiem smoren. Eigenlijk telden we in deze carnavalsdriedaagse niet meer tussenkomsten dan in een doorsneeweekend. We mogen dus op het vlak van ordehandhaving en gedrag van de feestvierders spreken van geslaagde Wuitensfeesten.”

Aangeboden door onze partners