Na mislukt overleg met directie: vier grote Delhaizes blijven in het weekend dicht

© FL / IF

Gent -

Een nieuwe ondernemingsraad dinsdag bracht geen oplossing in het conflict tussen het personeel en directie van Delhaize rond de franchisering. De vakbonden kondigen daarop nieuwe acties aan. De vier grote vestigingen in Gent blijven in het weekend dicht en ook op andere dagen volgen acties.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Overleg bij Delhaize levert (opnieuw) niets op: vakbonden blijven staken, bedrijf blijft vasthouden aan plan

Twee weken lang houdt het protest al aan en het einde is nog niet in zicht. De directie van Delhaize heeft het plan om 128 winkels over te laten aan zelfstandige uitbaters, maar dat zint het personeel niet. Veel winkels blijven dicht en het personeel verzet zich met hand en tand tegen de plannen.

Een nieuwe ondernemingsraad dinsdag bracht geen witte rook. “De directie wilde niet van het plan wijken”, zegt BBTK-afgevaardigde Katrien Degryse. “Wij vragen bijvoorbeeld ook om het behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden zwart op wit te zetten. Dat willen ze niet doen, veelzeggend.”

Zwarte dinsdag

De vakbonden koppelden na de vergadering terug naar het personeel. Na de spontane acties van de voorbije weken werd beslist om het verzet aan te houden. “Deze zullen wel gerichter verlopen en met de bedoeling om het bedrijf te treffen, waar het om draait: bij het geld”, zegt Degryse.

Concreet voor Gent houdt dat in de vier grote Delhaizes, Watersportbaan, Ledeberg, Wondelgem en aan de Sterre, in het weekend dicht zullen blijven. “Daarnaast zullen ook gerichte sluitingen volgen zoals op ‘zwarte dinsdag’ of mogelijk op vrijdagen bij een verlengd weekend”, klinkt het.

LEES OOK. Vier grote Delhaizes in Gent blijven langer dicht: “Personeel is niet te koop”

Aangeboden door onze partners