Zaakvoerster sluit klerenwinkel en is eerlijk over financiële en mentale problemen: “Het voelt als falen”

© IF

Gent -

De Scandinavische klerenwinkel ANKR. in de Nederkouter sluit na vijf jaar de deuren. In een brief aan haar klanten vertelt zaakvoerster Shirah Miroir eerlijk over haar financiële en mentale problemen. “De rekeningen stapelden zich op en er was geen tijd om mijn latente burn-out aan te pakken.”

Sander Luyten

Wat vijf jaar geleden begon met een spetterend openingsfeest eindigt vandaag in mineur. ANKR., de klerenwinkel in de Nederkouter die Scandinavische mode verkoopt, sluit definitief de deuren. Zaakvoerster Shirah Miroir vindt dat ze haar klanten een uitleg verschuldigd is, maar richt zich in een schrijven ook tot collega’s die in een vergelijkbare situatie zitten en dezelfde gêne voelen.

“Wij ondernemers praten nog steeds niet graag over financiële en mentale problemen”, schrijft Miroir. “ Het voelt als falen, alsof je niet genoeg hebt gedaan. Weet dus dat je niet alleen bent. Anderhalf jaar na de opening kwam covid. De rekeningen bleven maar komen en de steun van de overheid was niet genoeg om dat op te vangen.”

Oma gestorven

De West-Vlaamse wilde niet opgeven, ook niet toen haar oma stierf aan corona en ze zelf ziek werd. “De liefde voor mijn job en de steun van mijn klanten hielpen me erbovenop. Maar toen ik weer begon te dromen, brak de oorlog in Oekraïne uit. De prijzen van de energie, de kledij en de grondstoffen gingen omhoog. De koopkracht naar beneden. Het werd stiller in de straat.”

Miroir probeerde met stocksales en pop-up outlets de dalende verkoopcijfers op te vangen, maar opnieuw stapelden de rekeningen zich op. “Mijn eigen loon sneuvelde en er was geen tijd om mijn latente burn-out aan te pakken. Want dat is helaas het lot van een zelfstandige in zo’n situatie: blijven doorgaan tot je helemaal op bent. En, eerlijk, ik ben al even op.”

Kindje afgeven

Na vijf jaar de winkel sluiten, voelt voor Miroir als haar kindje afgeven. Voor ze aan een nieuw avontuur begint, wil ze wat rust nemen om alles een plaats te geven. “Aan mijn klanten wil ik nog zeggen dat het me heel spijt dat ik hen teleurstel, maar ik wil hen oprecht bedanken voor alle steun de voorbije jaren.”

INFO: www.ankr.gent

Aangeboden door onze partners