Minister wil in Vlaamse Rand nog eens 100.000 extra bomen en struiken aanplanten

© Shutterstock

Tervuren -

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) wil aan de hand van zijn nieuwe campagne ‘De Vlaamse Rand boomt’ nog eens 100.000 extra bomen en struiken aanplanten in de randgemeenten. Die komen bovenop de 100.000 bomen en struiken die sinds de start van de regeerperiode al gefinancierd werden en nu volop aangeplant worden.

Maarten De Cock

Minister Ben Weyts plantte, om de actie te lanceren, samen met schoolgaande kinderen, vertegenwoordigers van het schepencollege van Tervuren en de Bûûmplanters een boom op de speelplaats van GBS Fonkel in Tervuren. “Vroeger waren we tevreden als we bestaand groen konden behouden”, zegt Weyts. “Nu gaan we meer dan ooit in het offensief. We verdubbelen de initiële doelstelling en gaan voor méér groen, meer bomen en struiken in onze Vlaamse Rand.” :

De campagne moet inwoners, bedrijven, lokale besturen of verenigingen mobiliseren om te zorgen voor meer groen in de streek. Zo kan men via de Bûûmplanters één of meerdere bomen laten leveren om zelf aan te planten. Wie zelf geen plaats heeft, kan via de growfundactie van de Bûûmplaters 1 euro doneren. Meer info is terug te vinden via www.buumplanters.be en www.growfunding.be/nl/projects/buumplanters.

Aangeboden door onze partners