DE FOLDERVRETER. “Een top- maar ook een flopdeal bij zowel Albert Heijn als Auchan én hier koop je de goedkoopste lasagne”

© Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Dat is veel te veel om het bos nog door de bomen te zien. Wat zijn de topdeals en wat zijn de addertjes onder het gras? Ik check dat wekelijks voor u. Deze keer spot ik top- én flopdeals bij zowel Albert Heijn als Auchan én zoek ik uit waar je de goedkoopste lasagne van ‘Come a Casa’ koopt.

Chris Snick

Net nu CD&V oproept om minder ‘één plus één acties’ te houden in de supermarkten, pakt Albert Heijn er zwaar mee uit. Een folder vol. Daarbij ook klassiekers zoals wasproducten, shampoos of tandpasta’s die elke week wel ergens in reclame staan. Maar ook enkele die je niet vaak ziet. Zoals ketchup van Heinz, jawel, de echte. De promo geldt op de flessen van 220 ml.. Je betaalt 1,89 euro voor één en krijgt er nog één gratis bij. Dat klinkt als een topdeal.

Voor twee flessen van 220 ml betaal je momenteel 1,89 euro bij Albert Heijn, voor één van 400 ml is dat 1,99 euro© red

Tot ik bij diezelfde Albert Heijn even check wat je betaalt voor een grotere fles van 400 ml.. Voor die is het 1,99 euro. Wat toch wel een heel klein verschil is. Ik rekende even om naar de prijs per liter en stel vast dat je nog amper 14 procent profijt doet met deze actie wanneer je twee kleintjes koopt in de plaats van één grote. En dat is toch fors minder dan welk zaakje - één plus één ofwel 50 procent korting - je denkt te doen. Opletten dus.

LEES OOK. Nathalie wist net als veel Belgen niet dat ze een boete moet betalen als haar saldo ontoereikend is: “Schandalig

Een promo die wél de moeite is? Die op zonbescherming. Ik neem Nivea Sun factor 30 als voorbeeld. Voor twee flessen van telkens 200 ml betaal je bij Albert Heijn nog 11,99 euro. En dat is een zeer scherpe prijs. Bij Kruidvat en Delhaize betaal je voor één zo’n fles 17,79 euro. Bij de webshop Medimart.be is dat zelfs 21,37 euro. Een topdeal dus voor wie al een voorraadje wil inslaan voor de zomer.

© red

Bij ‘Come a Casa’ willen ze ons deze week precies aan de lasagne krijgen. Ze duiken zo goed als in elke folder op en telkens met dezelfde actie: ééntje kopen, 50 procent korting op de tweede. Maar waar is de deal het best? Ik vergeleek de prijzen van twee pakjes van 400 gram ‘Lasagne Bolognese’. Bij Carrefour betaal je het meest: 9,80 euro voor twee stuks, staat er in hun folder. Al zetten ze dat op woensdag recht. “Foutje. Het moest 5,93 euro voor twee zijn”, klinkt het.

Bij Delhaize en Spar betaal je respectievelijk 6,53 en 6,52 euro. Aldi (5,93 euro) en Okay (5,89 euro) duiken net zoals Carrefour onder de zes euro voor de twee pakjes. Opgelet, in de folder van Okay staat er een andere foto van de ‘Lasagne Bolognese Come a Casa’, al lijkt het volgens de omschrijving wel degelijk om hetzelfde product te gaan. “Foutje, oud beeld”, klinkt het daar. Of hoe de foldermakers deze week niet op hun scherpst zijn als het gaat over de lasagne van Come a Casa.

LEES OOK. Tips om te besparen op je gezinskosten: “Deze stap wordt door veel mensen overgeslagen” (+)

Om te eindigen, gluren we nog eens bij de buren: Auchan. Daar staan de koffiecapsules ‘Ristretto L’Or’ in reclame. Je krijgt er 60 procent korting op een tweede verpakking. Omgerekend komt het nog neer op 38,03 euro per kg.

© red

Om te vergelijken met Belgische prijzen, zocht ik die op bij Colruyt waar ze ‘de laagste prijs’ garanderen. Daar betaal je 67,21 euro per kg. Dat is bijna de helft zo duur. Op dezelfde pagina van de Auchanfolder staat er ook nog een promo op Nutella. Tip, laat die potten maar in de rekken staan mocht je de grens overgestoken zijn. Je krijgt er dan wel 50 procent korting op een tweede pot, met de kiloprijs van 5,12 euro, zit je boven de laagste prijs bij ons: 4,96 euro per kg. Of hoe niet alles goedkoper is bij Auchan.

Nog folders lezen:

* Colruyt

* Jumbo

* Kruidvat

* Lidl

* Match

Aangeboden door onze partners