Stadspaleis wordt coworking space: “Wie kan zeggen dat zijn kantoor zicht heeft op het belfort en de Sint-Baafskathedraal?”

Achter de statige gevel gaan voortaan kantoren schuil.© Bold House

Gent -

Een stadspaleis uit de 18de eeuw op het Sint-Baafsplein wordt vanaf volgende maand een coworking space voor creatieve freelancers. Naast kantoren zijn er vergaderruimtes, een fotostudio en een podcaststudio.

Fien Lakiere

Op het Sint-Baafsplein, aan de kant van het belfort, zit achter een witte gevel met grote ramen en balkonnetjes het stadspaleis Hotel van Branteghem verstopt. Het statige gebouw werd in de 18de eeuw omgebouwd door bankier Rocus Hamelinck en kreeg vanaf dan de naam Hotel Hamelinck mee.

Een kleine tien jaar geleden werd het pand, dat beschermd is als monument, volledig gerenoveerd. Daarna stond het enkele jaren leeg. Nu krijgt Hotel Hamelinck een nieuwe bestemming: het wordt een coworking space voor freelancers. (lees verder onder foto)

© Bold House

© Bold House

“Ik merkte zelf als freelancer dat ik nood had aan een rustige plek om te werken, weg van mijn thuisomgeving”, zegt Dennis Blarinckx, zaakvoerder van Bold Media en Tony Belgian beer. “Vroeger ging ik dagelijks naar een koffiebar, maar daar is het vaak onrustig en druk.”

Creatieve sector

In het statige herenhuis kunnen bedrijven een kantoorruimte huren, maar werden ook ruimtes ingericht als fotostudio, podcaststudio en vergaderzaal. Bold House richt zich vooral op de creatieve sector en wil een werkplek bieden aan videografen, fotografen, copywriters en grafisch vormgevers.

“Kunnen werken in een historisch en authentiek pand met alle hedendaagse comfort, is een unieke kans”, zegt Blarinckx. Wie kan zeggen dat zijn of haar kantoor uitzicht heeft op het belfort en de Sint-Baafskathedraal?”

© Bold House

Zo zag het gebouw eruit in 1975.© Inventaris Onroerend Erfgoed / Vlaamse Gemeenschap

Aangeboden door onze partners