Voetbal 2de provinciale C SK Kemzeke

Jent Joris behoedt SK Kemzeke met vier doelpunten voor onverwacht puntenverlies: “We halen ons normale niveau niet meer”

Jent Joris wil met SK Kemzeke nog van de barrageplaats af: “We moeten alles in het werk stellen om VK White Boys, dat vier punten meer telt, nog bij te benen.”© Erik Westerlinck

Stekene -

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar in een bloedstollend slot slaagde SK Kemzeke er toch nog in KAV Dendermonde van de eerste puntenwinst van het seizoen te houden (3-4). Met dank aan Jent Joris die alle vier doelpunten voor Kemzeke scoorde.

Dirk Van Bruysel

“Het was inderdaad kantje boordje want mijn vierde treffer viel in de laatste seconde van de wedstrijd”, kan Joris tevreden terugblikken. “Een ultieme hoekschop viel uiteindelijk nog goed. Vooraf hadden we nog gezegd dat wij niet de eerste ploeg mochten zijn waartegen Dendermonde een puntje zou pakken. Toch was het bijna zo ver. Dat zou een flinke streep door de rekening zijn geweest.”

“Dat we ei zo na de boot ingingen zou niet eens een verrassing geweest zijn”, is Joris eerlijk. “De voorbije weken halen we ons normale niveau niet meer. We staan lang niet zo scherp als in het begin van het seizoen en hebben dan ook geen schitterend gevoel. Gelukkig is de mentaliteit in de groep nog wel perfect, ook al is het zwoegen. We blijven er steeds tot de laatste snik voor gaan. Dat is ook logisch want we laten momenteel alleen Eendracht Bazel en KAV Dendermonde achter ons in de rangschikking. We moeten alles in het werk stellen om VK White Boys, dat vier punten meer telt, nog bij te benen. In die optiek kunnen we elk puntje gebruiken. Dat doelpunt diep in blessuretijd levert ons dan ook drie gouden punten op. We moeten er dus op rekenen dat White Boys in de laatste vijf wedstrijden nog twee keer meer verliest dan wij. Gelukkig hebben we nog een onderlinge confrontatie, maar die valt pas op de voorlaatste speeldag.”

Voeten op de grond

Kemzeke kende in de rangschikking een diepe terugval na een behoorlijke start van het seizoen. “Laat ik dat even nuanceren, want uiteindelijk sprokkelden we enkel in de thuiswedstrijden punten”, duidt Joris. “Bovendien profiteerden we de eerste maanden van de flow van vorig jaar en het feit dat de tegenstanders ons wat onderschatten. Nu staan we, zeker na de nederlaag vorige week tegen JV Kruibeke (7-0) met de voetjes op de grond. Gelukkig beseft iedereen dat we er wekelijks moeten voor knokken. We moeten niet zeggen dat het een onmogelijke opdracht is, want iedereen kan tegen iedereen winnen. De kopjes niet laten hangen is de boodschap”, besluit Joris, die voor het eerst in zijn loopbaan vier keer scoorde in één wedstrijd en zijn seizoenstotaal meteen op twaalf doelpunten brengt.

Aangeboden door onze partners