Madonna werkt aan nieuwe muziek en doet een beroep op Scandinavische hitmachine

Ondanks haar indrukwekkende carrière is het de allereerste keer dat Madonna samenwerkt met de Zweed.© Getty Images via AFP

Het is al enkele jaren geleden dat de Amerikaanse popster Madonna (64) nog met nieuwe muziek op de proppen kwam. Maar van een voortijdig pensioen is nog geen sprake. Ze is opnieuw met een belangrijk persoon in de studio gesignaleerd.

Tom Vets

Het gaat om de bekende Zweedse producer Max Martin (52). Madonna deelde op Instagram een bericht dat de twee samen aan het werk zijn. In wat de noeste arbeid moet resulteren, is nog niet bekend. Madonna wil voorlopig ook niet meer details geven.

Ondanks haar indrukwekkende carrière is het de allereerste keer dat ze samenwerkt met de Zweed. Hij is niet de eerste de beste. Heel wat grote hits van klinkende namen als Britney Spears, Backstreet Boys, Katy Perry, Taylor Swift en The Weeknd kan hij op zijn conto schrijven.

Madonna’s laatste wapenfeit was het album Madame X, dat verscheen in de loop van 2019. Maar een nieuwe superhit leverde dat haar niet op. Veel tijd om nieuwe muziek op te nemen, heeft de zangeres niet. In juli begint ze aan haar wereldtournee. Op zaterdag 21 oktober houdt Madonna: The Celebration Tour halt in het Sportpaleis in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners