‘The Last Of Us’ krijgt een tweede seizoen, al zal dat pas ten vroegste verschijnen eind 2024

Meteen na het verschijnen van de eerste jaargang werd door HBO al een vervolg aangekondigd.© HBO

Ook in ons land is er veel belangstelling voor de nieuwe Amerikaanse hitreeks ‘The last of us’, die zich afspeelt twintig jaar na de vernietiging van de beschaving door schimmels die mensen besmetten en in een soort zombies veranderen.

Tom Vets

Maar dat betekent niet dat we snel nieuwe afleveringen mogen verwachten. Hoofdrolspeelster Bella Ramsey (19), die de rol van Ellie vertolkt, verklaarde in de Britse talkshow The Jonathan Ross Show dat het nog wel een tijdje gaat duren. “Waarschijnlijk gaan we eind dit jaar of begin volgend jaar filmen”, zei ze. “Wanneer alle beelden zijn gemonteerd, zijn we eind volgend jaar of zelfs begin 2025.”

Meteen na het verschijnen van de eerste jaargang werd door HBO al een vervolg aangekondigd. Dat klonk als muziek in de oren voor bedenkers Craig Mazin en Neil Druckmann. Zij lieten van meet af aan optekenen dat ze hun verhaal over meerdere seizoenen willen spreiden. Het eerste seizoen van The last of us behandelt alle gebeurtenissen in de gelijknamige videogame. Maar het vervolg op de game vertelt een veel groter en complexer verhaal dan zijn voorganger. In Vlaanderen kan je naar de serie kijken via Streamz. Daar staat het helemaal bovenaan in het lijstje van populaire series.

Aangeboden door onze partners