Voetbal 2de afdeling VV A Erpe-Mere United

Nieuwe linksbuiten Michiel De Bruycker vindt meteen zijn draai bij Erpe-Mere United: “We proberen in de resterende wedstrijden nog wat te oogsten”

“Er zat duidelijk meer in”, beseft ook De Bruycker na de match tegen KVK Westhoek. De Bruycker kwam over van SV Anzegem.© VDB

Erpe-Mere -

Voor linksbuiten Michiel De Bruycker (26) was het fel schrikken toen SV Anzegem plots de boeken neerlegde waardoor de vastgoedmakelaar uit Wetteren plots op straat stond. Erpe-Mere United reikte de jeugdspeler van AA Gent de hand en zondag volgde al de kennismaking voor eigen publiek.

Wim Redant

Michiel De Bruycker ging in zijn eerste thuiswedstrijd op Steenberg met 2-3 onderuit tegen staartploeg Westhoek, een vermijdbare nederlaag met Rodrigo De Oliveira als antiheld na een domme rode kaart. “Er zat duidelijk meer in”, beseft ook De Bruycker. “Ik streek pas twee weken geleden neer in Erpe-Mere, maar hoorde dat het scenario van de voorbije matchen zich herhaalde. Delmoitié bracht ons op een stilstaande fase op voorsprong, maar we slikten knullig de gelijkmaker wat blijkbaar niet nieuw was. Balverlies op het middenveld leidde tot een tweede tegentreffer waardoor we met een slecht gevoel de kleedkamers in trokken. De hoofdjes knikten al wat naar beneden, zeker nadat we een derde tegentreffer slikten. Met een rake knal van op vijfendertig meter bracht Rodrigo De Oliveira ons opnieuw in de wedstrijd. Helaas werd Rodrigo vijf minuten later uitgesloten omdat de scheidsrechter een revanche zag, wat onze spits ontkende. Met tien man probeerden we nog druk te zetten, maar dat viel niet echt mee. Uiteraard was deze nederlaag een gemiste kans tegen een ploeg die wel zestien punten meer telt, maar voorlaatste stond.”

Machteloos

Michiel De Bruycker beleefde een hachelijk afscheid bij Anzegem, dat de ploeg voor volgend seizoen al op papier had toen de stekker er plots werd uitgetrokken. “We stonden derde en er werden al enkele transfers aangekondigd. Nietsvermoedend tekende ik dan ook bij. De boodschap dat de club de boeken neer legde was een donderslag bij heldere hemel en maakte me boos. Dat een club op het einde van het seizoen stopt of vrijwillig degradeert kan ik accepteren. Tijdens het seizoen een club ontbinden vind ik niet ernstig, maar als speler sta je machteloos. Ik had gelukkig snel enkele opties waarbij ik voor Erpe-Mere koos omdat die club vlot bereikbaar is van uit mijn woonplaats Wetteren. Erpe-Mere toont zich bovendien ambitieus. Het ligt geenszins in de bedoeling om volgend seizoen de rol van meeloper te vertolken. Met Thomas Van Der Haegen en aanvoerder Tommy De Kegel kende ik ook al een paar spelers, wat best handig is terwijl met Kenneth Pauwels ook een andere speler van Anzegem de oversteek maakte.”

Michiel De Bruycker diende samen met het andere nieuwe gezicht voor een schokeffect te zorgen en dat blijkt te lukken ondanks een nul op zes. “De ploeg stond al vijf weken droog en die ban lijkt gebroken. Op Petegem gingen we het slotkwartier in met een 1-2-voorsprong, maar helaas kraakten we toen via een strafschop en een vrijschop. Ook tegen Westhoek vonden we twee keer de weg naar de netten. We proberen in de resterende wedstrijden nog wat te oogsten. We trekken zaterdag naar KSV Oudenaarde waar een zware dobber wacht. Erpe-Mere promoveerde onverwacht naar tweede Afdeling en is mede door blessures niet gewapend voor deze reeks.”

Aangeboden door onze partners