Martina Navratilova heeft kanker opnieuw overwonnen

© REUTERS

Ex-tennisster Martina Navratilova is met succes tegen kanker behandeld. Dat verklaart de 66-jarige Amerikaanse van Tsjechische origine in een interview met Piers Morgan, dat dinsdag op Talk TV uitgezonden wordt. “Ik moet nog twee weken preventief stralingen ondergaan, maar dan ben ik er klaar mee. De dokters hebben me kankervrij verklaard.”

Bron: BELGA

Dertien jaar geleden overwon de voormalige nummer een van de wereld, winnares van 59 grandslamtoernooien (18 in het enkel, 41 in het dubbel) al eens borstkanker. Ze herstelde toen volledig. Begin januari deelde ze mee dat er opnieuw borst- en nu ook keelkanker bij haar waren vastgesteld. Ze kreeg die diagnose in november, nadat ze voor een gezwel in haar nek naar de dokter getrokken was. De kanker werd in een vroeg stadium ontdekt, zodat de kans op genezing groot was.

“Maar zo voelde het toen niet”, vertelt Navratilova. “Dagenlang was ik in totale paniek en vreesde ik dat het wel eens mijn laatste Kerstmis zou kunnen worden. De befaamde ‘bucket list’ speelde door mijn hoofd: alle dingen die ik nog wou doen. Wie heeft er nu ook twee verschillende kankers tegelijkertijd? Ondergepresteerd heb ik nooit gedaan, maar dit werd belachelijk. Gelukkig zit opgeven niet in mijn DNA. Er was geen andere optie dan door te gaan en er tegen te vechten.”

LEES OOK. Ellen (33) getroffen door twee kankers tegelijk: “Bijna onmogelijk, zeiden ze” (+)

Aangeboden door onze partners