Dodentol na aardbeving in Pakistan en Afghanistan loopt op tot minstens dertien

© AFP

Bij de zware aardbeving dinsdagavond in Afghanistan en Pakistan zijn minstens dertien mensen om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten van beide landen.

jvhBron: BELGA

Het Pakistaanse meteorologische agentschap meldde dat de aardbeving in de hoofdstad Islamabad een kracht had van 6,8 nadat eerder zowel het Amerikaanse seismologische instituut USGS als het Europees seismologisch centrum EMSC het hadden over een magnitude van 6,5. Het epicentrum lag volgens het USGS in de Hindu Kush-bergen in Afghanistan. Volgens lokale media werd de schok ook gevoeld tot in New Delhi in India en Tadzjikistan.

In het noordwesten van Pakistan kwamen minstens negen mensen om het leven toen een tiental huizen instortte, meldt het rampenagentschap. Nog eens vijftig gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

In Afghanistan vielen er zeker vier doden en meer dan zeventig gewonden, meldt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Kaboel.

Het Hindu Kush-gebergte is gevoelig voor zware aardbevingen, omdat de Arabische, Indische en Euraziatische tektonische platen er samenkomen. In de zomer van 2022 kwamen meer dan 1.000 mensen om bij een enorme aardbeving in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan.

Aangeboden door onze partners