Basketbal 1ste landelijke (V) SKT Ieper

Ervaren Sien Devliegher is een van de uitblinkers bij ploeg in vorm SKT Ieper: “In een competitie met play-offs kunnen we kampioen spelen”

Sien Devliegher en co. maken van de Beker van West-Vlaanderen een groot doel.© Bart Vandenbroucke

De vrouwen van SKT Ieper zijn een ijzersterke reeks aan het neerzetten in eerste landelijke. De ploeg van coach Pascal Maes won afgelopen weekend bij Waregem B met 58-68. De ervaren Sien Devliegher (30) was een van de uitblinkers met 18 punten.

Benoit Denoulet

De straffe reeks startte op 10 december 2022. Sindsdien wonnen de Ieperse vrouwen elf van hun twaalf matchen in beker en competitie, enkel op het veld van onbetwistbare leider Willebroek werd verloren. “En dat was eigenlijk gewoon een offday van ons”, opent Sien Devliegher. “Ik denk dat we iets te veel ontzag hadden voor Willebroek, dat toen nog niet had verloren. Jammer, want eigenlijk denk ik dat we die ploeg best aankunnen. Ik durf misschien wel zeggen dat we met onze huidige vorm én een play-offsysteem in deze reeks kampioen kunnen spelen. Natuurlijk is het nu jammer dat we zo slecht aan het seizoen zijn gestart, want we konden er een stuk beter voor gestaan hebben. Nu denk ik dat eindigen in de top vijf een mooi resultaat zou zijn. Tegen Waregem B maakten we het grote verschil in het derde quarter en eigenlijk is dat al in veel wedstrijden zo geweest. We zijn een beetje de ploeg van het derde quarter geworden.”

De reden waarom het bij Ieper ineens zo goed draait, is niet ver te zoeken. “Met Silke Storme, mijn zus Eva Devliegher en Ruth Leire die er gaandeweg zijn bijgekomen, krijg je natuurlijk een grote kwaliteitsinjectie. We zijn daardoor meestal een pak meer ervaren en ook een stuk fysieker dan de tegenstander. In defense kunnen we eigenlijk ook bijna blind op elkaar rekenen. Ook de jongere speelsters doen het goed.”

“Zondag ontvangen we Boom B, een ploeg die boven ons staat en waartegen we het dus niet gemakkelijk zullen hebben. Daarnaast is de Beker van West-Vlaanderen winnen nog een groot doel voor ons”, besluit Sien Devliegher. “Voor volgend seizoen hebben toch al zeven of acht speelsters hun woord gegeven om te blijven. Ik weet enkel dat Margaux Schepens opnieuw dichter bij Gent zal gaan spelen. Er zou ook nog gezocht worden naar een tweetal versterkingen, met zeker één inside speelster, maar dat wordt dus nog een beetje afwachten.”

Aangeboden door onze partners