Volleybal Nationaal 3D (V) Elckerlyc Zwevezele

Lune Hoste deelt met Elckerlyc Zwevezele uppercut uit aan titelkandidaat Bevo Roeselare B: “Als debutant derde worden, zou supermooi zijn”

Lune Hoste (14) stak dit seizoen al heel veel op van de raadgevingen van haar coach en medespeelsters.© Bart Vandenbroucke

Met zes overwinningen uit zeven wedstrijden is promovendus Elckerlyc Zwevezele aan een ware opmars in het klassement bezig. Afgelopen weekend werd met een 3-1-thuiszege nog een zware uppercut uitgedeeld aan titelkandidaat Bevo Roeselare B. Lune Hoste, met haar vijftien jaar de jongste speelster bij Elckerlyc, kijkt al uit naar volgend seizoen.

Timmy Vanecke 

Bij Zwevezele werd in het debuutseizoen in Nationale 3D vooral gemikt op het vermijden van de degradatiestrijd. Die missie kan meer dan geslaagd genoemd worden, want op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie staat Elckerlyc op een gedeelde derde plaats.

“We bewezen afgelopen weekend met een 3-1-overwinning tegen Bevo Roeselare B dat we niet toevallig zo hoog in de stand staan”, klinkt youngster Lune Hoste trots. “In de eerste set was er nog te veel spanning en stress, maar eens we vanaf set twee weer vrijuit begonnen te volleyballen, konden we de zaken onder controle houden en een verdiende driepunter pakken. Heel mooi dat we onze sterke reeks ook kunnen doortrekken tegen een titelfavoriet. Er resten ons nog twee wedstrijden waarin we ook vol voor de drie punten gaan, en dan zien we wel of we onze derde plaats kunnen vasthouden. Het was al vroeg in het seizoen duidelijk dat we ons over de degradatiestrijd geen zorgen moesten maken, maar strijden voor een derde plaats is toch wel een onverhoopt succes.”

Jongste van de ploeg

De pas 15-jarige Lune Hoste kwam over van Topsportschool Vilvoorde. Als jongste van de ploeg voelt ze zich supergoed in haar vel bij Elckerlyc Zwevezele. “Ik zat op internaat in de Topsportschool in Vilvoorde, maar dat was voor mij niet de ideale situatie. Er moest dus een oplossing gevonden worden voor dit seizoen, en mijn keuze voor Elckerlyc bleek echt wel de goede te zijn. Het was natuurlijk een heel grote verandering, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben de jongste van de ploeg, maar dat laat zich totaal niet voelen. Als receptiehoekspelster heb ik hier al heel veel progressie geboekt. Ik krijg ook meer en meer speelgelegenheid in de hoofdmatch, en dat heeft vooral met vertrouwen te maken. Ik had vroeger nogal de neiging om mezelf te veel druk op te leggen. Nu speel ik met veel meer vertrouwen en daar zal de steun van mijn meer ervaren ploegmaats niet vreemd aan zijn.”

Aangeboden door onze partners