Minister van Justitie na maand van aanslagen in Mechelen: “Extra politiecontroles en meer speurders”

Mechelen -

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is woensdag afgezakt naar het politiecommissariaat in Mechelen. Hij was er voor een overleg over de recente reeks aanslagen in de stad, vier in amper een maand tijd. Er is een actieplan opgesteld.

Sven Van Haezendonck

Tot vier keer toe viseerden criminelen uit het drugsmilieu woningen in de Dijlestad. Het voorbije weekend gebruikten ze daarbij zelfs echte explosieven die vanop afstand tot ontploffing werden gebracht. Daarbij werd zware schade aangericht. Eerder werden brandbommen naar huizen en onder auto’s gegooid. De aanslagen zorgen in de getroffen buurten voor ongerustheid.

LEES OOK. Mechelen rolt actieplan uit na aanslagen: “Een mirakeloplossing is er niet, maar we gaan geen millimeter achteruit”

“Er komen extra zichtbare en punctuele politiecontroles, we drijven de speurcapaciteit op en we gaan ook meer het cameranetwerk in Mechelen gebruiken om de criminelen te kunnen vatten”, zegt Vincent Van Quickenborne, minister van Justitie.

© RTV

In Antwerpen zijn er volgens de minister ondertussen meer dan veertig arrestaties verricht na de aanslagen met bommen en granaten. “Ook in Mechelen zal dat het geval zijn. Dit is voor ons een grote prioriteit.”

LEES OOK. Aanslagen in Mechelen en Wilrijk gelinkt aan ontvoering Mohamed Azzaoui: drugsmaffia gebruikt nu ook échte explosieven

Aangeboden door onze partners